visgraat_motief_op_de_wand_terra_collectie_eijffinger20201007144005.webp

Visgraat of streep? Zo pas je patronen en dessins toe in je interieur

Waar kleur bekend staat als ‘instant’ sfeermaker, zijn er natuurlijk veel meer mogelijkheden om van je huis een gezellig thuis te maken. Wat dacht je van een hip patroon waarmee je accenten legt: of beter gezegd: echte blikvangers creëert! Wil je weten hoe je met patronen aan de slag kan? Lees snel verder!

Een visgraat vloer, een gordijn met een prachtig bloemenprint? Met patronen creëer je niet alleen sfeer, ook zorg je ervoor dat jouw huis gezien mag worden. Ook voor je muren is een patroon perfect om een statement te maken, of juist een ingetogen en gezellige sfeer te creëren. Niet alleen muren, ook bijvoorbeeld de tegelwand achter je keuken kun je met een subtiel patroon als nieuw laten lijken. 

En je vloer? Die leent zich perfect voor patronen. Niet alleen hout is daarvoor goed bruikbaar, ook een pvc tegel-look vloer is ideaal om een patroon in te verwerken. Praktisch en ook heel mooi. Of een patroon van zwart-witte tegels voor een klassieke en tijdloze uitstraling. 

Behalve dat patronen mooi zijn, leg je accenten waarmee je als het ware optisch kunt toveren. Wil je een grote ruimte wat meer uitstraling geven, kies dan voor een groot patroon. Dat geeft sfeer en gezelligheid, en iets prachtigs om naar te blijven kijken. Heb je een kleine ruimte? Met een subtiel patroon van bloemen, lijnen of vlakken behoud je de finesse. En die pas je niet alleen toe op de muur, maar ook in gordijnen, kussens op de bank of een karpet.
Ook lichtinval kun je gebruiken om een patroon tot leven te brengen. Een behang met een matte en glanzende kleur daarin gecombineerd, zal je de hele dag door een andere aanblik geven. Het daglicht brengt een andere sfeer dan het licht van je verlichting. En zo heb je een behang waar je naar kan blijven kijken.

De tip voor het werken met patronen? Kijk goed naar de ruimte en bepaal waar je het accent wil leggen om sfeer mee te bepalen. De muur, de vloer of je raamdecoratie, of zelfs je plafond? Begin met één patroon en werk van daaruit. Zo zorg je ervoor dat jouw huis precies de uitstraling krijgt die je wil, zonder dat het te veel van het goede wordt.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay