cogapdd20210719124256.webp

Welke vloer kiezen voor je interieur

Vloeren hebben het zwaar te verduren. We leggen er een kleed op, zetten er een tafel op, maken er met onze stoelen heel wat deukjes in. Die o zo belangrijke vloer vraagt als het goed is weinig aandacht en gaat jaren mee. Mee in jouw leven en alles wat daarbij hoort. Voor welke vloer ga jij?

Puur natuur
Ga je voor een natuurlijke uitstraling, dan is er heel wat te kiezen. Met een parketvloer of een vloer van echt hout, heb je de ultieme natuurlijke look te pakken.
Aandachtspunt is het onderhoud dat natuurlijke materialen vragen. Een houten vloer blijft mooier als je ‘m zo af en toe in de was zet. Ook hebben de weersomstandigheden invloed op de vloer: uitzetten en krimpen zijn zaken waar je rekening mee moet houden. Een mooi alternatief zijn houtlook-vloeren in bijvoorbeeld pvc, laminaat of vinyl.

Kunststof
In kunststof vloeren heb je keuze genoeg. Ga je voor laminaat? Dan heb je lang plezier van een vloer die weinig onderhoud vraagt. Of wat dacht je van vinyl of pvc, die de perfecte basis vormen onder je voeten. Het mooie van kunststof vloeren is dat ze er in diverse vormen en uitvoeringen zijn. Natuurlijk de houtlook, maar ook terrazzo-uitstraling of keramische tegels. Wil je toch liever die gietvloer, dan vind je bij deze vloeren ook een uitgebreid assortiment.

Uitstraling
Het materiaal is belangrijk, met kleur bereik je de uitstraling die je wil. Een donkere vloer geeft meteen warmte en gezelligheid, maar kan een ruimte donker maken. Leg je er een vloerkleed op in een lichtere kleur, dan maak je de ruimte meteen lichter.

Een lichte vloer maakt een ruimte op het oog groter, en ook het legpatroon doet iets met de ruimtelijkheid. Ga je voor een visgraat-patroon? Of voor grote houten planken in XXL-formaat? Met jouw keuze zet je niet alleen je vloer, maar je hele interieur in het zonnetje. Veel plezier met kiezen!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay