jongens_kamer_basis_decokay_design_duette20200210104441.webp

Jongenskamer inrichten, de basis

Heb jij een of meerdere stoere jochies in huis? Die verdienen natuurlijk een evenzo stoere jongenskamer. Maar in hoeverre ga je mee in de wens van je zoon om er een glijbaan, fort én onderzoekslaboratorium te plaatsen? 

Fijn hoe jongens zich kunnen vermaken met lego, autootjes, knikkerbanen en treinen. Je wilt de jongenskamer dan ook zo inrichten dat het een lekker speeldomein is. Maar hoe doe je dat? En hoe voorkom je dat het op een schreeuwerige voetbalkantine lijkt. 

Begin bij de basis: de kleur. Wat is de favoriete kleur van je zoon? Wellicht kan die als uitgangspunt dienen. Wil je dat niet, dan kun je nog altijd voor veilig grijs gaan. Legergroen en petrol blauw zijn ook goede opties: stoer maar toch rustig. 
Meubels zoals het bed, de kledingkast en een bureautje koop, of verf je in deze basiskleur.

Ook de raambekleding kun je in die tint nemen. Verduisterende rolgordijnen bijvoorbeeld of isolerende dupligordijnen. Op een andere wand in de kamer plak je een leuk jongensachtig behang waar de basiskleur in terugkomt. Zo houd je het behoorlijk zen. En met accessoires zoals een zitzak, pennenbakjes, prullenmand en wandplankjes in een contrasterende kleur geef je er een vrolijke twist aan. Denk ook eens aan handige stapelkratten in een felle tint of juist in mannelijk zwart. Ideaal voor rondslingerend speelgoed.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay