bn_zen_collectie20200811142503.webp

Japanse woonstijl creëren in je interieur

Een Japans interieur heeft ‘wabi sabi’. Laat je leiden door wat is - in plaats van wat moet zijn. Vind de schoonheid in jouw persoonlijke, alledaagse dingen.

Niets is zo bevredigend als het herontdekken van de schoonheid van bestaande materialen en objecten. Niet voor niets lijmen de Japanners liever een kopje, en vullen zij de scheuren op met bladgoud, dan dat zij het weggooien.

Bekijk je interieur eens met nieuwe ogen. Moet dat oude kastje echt plaatsmaken voor een nieuwe 13-in-een-dozijn kast? Of pak je de kwast en ga je aan de slag met krijtverf? Juist die doorleefde, persoonlijke stijl, maakt dat jouw woning die Japanse ‘touch’ krijgt.

Iets anders waar de Oosterse woonstijl aan te herkennen is, is de verstilling en eenvoud. ‘Keep it simple’ is dan ook een goede slogan om in gedachten te houden. Je kunt dus beter overwegen om wat meubels weg  te doen, en je huis eens grondig op te ruimen zodat je ook minder kastruimte nodig hebt. Je zult merken dat een huis met meer ruimte, ook ruimte in je hoofd geeft. Geen ergernissen meer van rondslingerende items; die berg je allemaal onzichtbaar op hun vaste plek op. Ook met kleur doe je rustig aan. Een eyecatcher of twee kan zeker, maar de basis is sober zwart, grijs en wit. 

Op die manier kun je met slechts een paar ingrepen de perfecte wabi sabi stijl creëren. Een simpele gevlochten mat op jouw donkere brede planken vloer bijvoorbeeld. Of wandbekleding van natuurlijke materialen met reliëf. Ook voor de ramen mag je de natuur haar werk laten doen. Diffuus binnenvallend licht door strakke duo rolgordijnen geeft precies de juiste sfeer om je hoofd volledig leeg te maken. 

Wil je echt een statement maken met jouw Japanse stijl? Ga dan voor een wand behang in uitgesproken Japanse stijl, of kies één of twee items die typisch herkenbaar zijn voor Azië zoals een krukje, lage stoel, futon of kamerscherm.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay