woonkeuken_toppoint20201208161832.webp

Keuken als middelpunt van je interieur

De blits in huis maak je met je keuken. Stem hem compleet af op je woonstijl, of dat nou modern is met een gewaagde marmer(look) en messing kranen, stoer industrieel met RvS of nostalgisch landelijk met veel hout.

De keuken is zo’n plek in huis waar veel gebeurt. Van het kopje koffie drinken in de ochtend tot het bereiden van een maaltijd in de avond en het samenkomen met familie of vrienden voor een drankje. Heb je, zoals tegenwoordig veel mensen, een open keuken, dan is het daadwerkelijk een geïntegreerd onderdeel van je huis. Je kijkt er immers vaak tegenaan en kunt de kasten en het werkblad eigenlijk beschouwen als meubels. Dat wil zeggen dat je dezelfde soort materialen en kleurstellingen kunt gebruiken voor je keuken als in je dining, living en andere vertrekken die aan de keuken verbonden zijn. 

En die materialen en kleuren zijn er op keukengebied inmiddels legio. Steen, beton(look), marmer(look), hout(look) en alle denkbare kleuren. Wil je dat de keuken één geheel vormt met de rest, begin dan met de vloer. Met dezelfde vloer in alle ruimtes die in elkaar overlopen, creëer je harmonie en rust. Dat geldt tevens voor de wanden. Loopt een wand waar je keuken tegenaan staat door in bijvoorbeeld je huiskamer, dan kun je die gehele wand dezelfde kleur geven. Zo betrek je de keuken optimaal bij de woning.  

Raambekleding kan natuurlijk niet achterblijven. Maar let op, het moet ook praktisch zijn in de keuken waar stoom en vetspatten de ronde doen. Qua materiaal kun je denken aan houten, bamboe of aluminium jaloezieën, vouwgordijnen of rolgordijnen. De kleur kun je prima afstemmen op de raambekleding in de aangrenzende vertrekken. 

Met accessoires geef je de finishing touch aan je keuken. Denk aan een tof servies, mooie snijplanken, (kruiden)planten, thee- en handdoeken, een fruitschaal of een blikvanger in de vorm van een vaas met vrolijke bloemen. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay