moodboard_verf20200113170745.webp

Kleur en humeur, de basis

Ken je dat gevoel? Zo eens in de paar jaar gaat het kriebelen. Langzaamaan raak je uitgekeken op de kleur van de muren en op de schilderijen of foto’s die je hebt hangen. Dan bereik je het punt ‘en nu moet het anders’. Aan de slag dus!

Hoe doe je dat? Verzamel foto’s van kleuren en materialen die je mooi vindt, om daar dan een moodboard mee te maken. Zo weet je precies wat je wilt en hoe jouw nieuwe stijl er uit moet zien. Op deze manier kun je ook bijna geen miskopen doen.

De meeste moodboards (voor school traktaties, recepten, kleding) maak je gemakkelijk op Pinterest, maar voor de kleuren en materialen in je interieur is het ook heel leuk om met papier, schaar en lijm aan de slag te gaan. 

Bij de doe-het-zelf winkel koop je een stuk underlayment en laat je het in stukken van een meter zagen. Dan heb je meteen een voorraadje borden in huis. Met de verzamelde knipsels uit alle beschikbare woonbladen ga je volop schuiven op het bord zodat het een perfect plaatje wordt. 

Het uiteindelijke moodboard zet je neer op een plek waar je vaak langs loopt. Ontbreekt er nog wat? Dan vul je het aan. Of is iets toch niet helemaal naar je zin? Dan gaat het alsnog van het bord af. Zo maak je het bord helemaal eigen en voel je na een poosje wel of het helemaal goed is qua sfeer, kleur en materialen.

Voelt het goed? Neem het bord onder de arm en ga naar de speciaalzaak voor woninginrichting. Kies ter plekke de kleuren voor de muur of een hip behang uit voor een contrast in de kamer. Nu nog even de klus klaren en dan kun je er weer een poosje tegenaan! 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay