dib20211029120322.webp

Kleuren voor raamdecoratie kiezen

Raamdecoratie of raambekleding is voor een groot deel bepalend voor de sfeer in je interieur. Het kan een ruimte opfleuren, of juist een bedompte sfeer geven. En als je eenmaal raamdecoratie gekozen hebt, verander je ook niet meer zo snel. Welke kleur kies je dan?

Meer dan je zou denken, bepaalt raambekleding de sfeer in huis. En daar heeft kleur alles mee te maken. Heb je een huiskamer die elke dag baadt in het zonlicht, dan kan een wit rolgordijn, of duo-rolgordijn, het licht in huis extra fel maken.
Gordijnen in een opvallende kleur, zoals rood of groen, zijn ware blikvangers in huis. De vraag is eigenlijk: welke rol speelt je raambekleding in jouw huis? Moet hij opvallen of juist rust brengen? En aan welke kleuren kun je dan beter voorbij lopen?

Licht, lichter, lichtst
Vergis je niet, zelfs gordijnen die in de winkel vrij licht zijn, kunnen in een huiskamer waar weinig daglicht is, behoorlijk donker lijken. Is bijvoorbeeld gebroken wit of pastel roze dan een ‘verkeerde’ kleur? Welnee. Toch is het wel belangrijk je te realiseren welk effect dit heeft in je huiskamer. Hoe los je dit op? Ga voor raamdecoratie die wat minder licht doorlaat, zoals een rolgordijn. Ook vouwgordijnen in bijvoorbeeld een zandkleur geven een rustige uitstraling, en dan maak je optimaal gebruik van de lichtinval.

Fan van donkere kleuren?
Zoals zwarte shutters, of duo-rolgordijnen in een donkere tint? Als je gaat voor lichtdoorlatende raambekleding, bereik je extra veel sfeer in huis, wat ook gezelligheid meebrengt. Is er weinig daglicht, en heb je veel verlichting van lampen nodig? Ook dan kun je met de juiste verlichting, je helemaal zen voelen.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay