paradewelkekleurvloer_copy20211029114803.webp

Welke kleur op de vloer

Bestaan er ‘verkeerde’ kleuren voor op de vloer? Het antwoord is nee, elke kleur kan fantastisch staan. Toch zijn er kleuren die een ruimte net even iets meer laten sprankelen dan andere kleuren. Dat hangt helemaal af van bijvoorbeeld de grootte en de lichtinval. Hoe je de perfecte kleur kiest voor jouw vloer, lees je hier!

Alles heeft te maken met de ruimte waarin de vloer ligt. Heb je een grote huiskamer, zorg dan voor afwisseling, bijvoorbeeld met een vloer die in een patroon gelegd is, zoals een visgraat. Een lichte vloer laat een huiskamer groter lijken, terwijl een donkere vloer van nature een gezellige uitstraling heeft, maar wel de ruimte op het oog kleiner maakt.

Experimenteer met kleur!
Laat je keuze dus afhangen van de ruimte: is er veel zonlicht, dan kan een lichte vloer met houtlook al snel geel lijken. Prima als dat de bedoeling is! Wil je liever een wat koelere kleur, ga dan voor een vergrijsde of juist een donkere tint.

Praktisch
Behalve dat een vloer er geweldig uit moet zien, moet hij ook praktisch zijn. Kleur kan daarbij helpen. Lopen er dagelijks veel voeten, honden- of kattenpootjes over de vloer? Dan is het fijn als niet elke vlek meteen in het oog valt. Een lichte vloer in zo’n geval vermijden? Welnee! Ga voor een betonlook, zodat het niet meteen opvalt als er iets van buiten mee naar binnen komt. Met een donkere vloer is dat meteen opgelost, al zie je daar wel wat meer stof op. Ook dat los je eenvoudig op met….een vloerkleed!

Een vloerkleed ‘rocks’
Een vloerkleed is een perfecte manier om veel kleur te brengen in huis. Ga voor contrast als je de kleur echt wilt laten uitkomen. Liever neutraler? Een aardetint in bijvoorbeeld lichtgrijs of terracotta geeft kleur én een warme uitstraling. Kies voor een vloerkleed in een organische vorm om jouw vloer helemaal te laten rocken! Zo maak je van jouw vloer, een sieraad voor je huis. Met kleuren die helemaal passen in jouw interieur!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay