Wat is Luxaflex®?

Luxaflex® is feitelijk een gedeponeerd handelsmerk van Hunter Douglas, hoewel het in de volksmond vaak als algemene term voor jaloezieën wordt gebruikt.

In de volksmond wordt Luxaflex® als algemene term voor jaloezieën gebruikt. Dat is niet verwonderlijk, omdat het product destijds dermate innovatief was, dat de naam als productnaam is blijven hangen.

Inmiddels meer dan zestig jaar geleden, startten Joe Hunter en Henry Sonnenberg hun bedrijf: de 'Hunter Douglas Machinery Corporation', om een innovatief giet- en productieproces voor lichtgewicht aluminium te ontwikkelen. Ze wilden iets nieuws, iets compleet anders. Een product dat de wereld van de raambekleding op zijn kop zou zetten: horizontale jaloezieën van aluminium.

Deze horizontale jaloezieën werden in 1951 in Europa geïntroduceerd met de merknaam Luxaflex®. Dankzij hun uitstekende ontwerp en praktische functionaliteit werden ze in korte tijd een zeer gewilde raambekleding. Vandaag de dag zijn er heel veel leveranciers die dit product aanbieden.