meidenkamer_de_basis_flexa_202020200205153050.webp

Meidenkamer inrichten, de basis

Overdag op haar mobiel; en ‘s avonds het leeslampje aan met knuffels… Herken je dat? Dan heb je thuis ook een pré puber meid. Erg leuk, met af en toe een bizarre kwinkslag. Maar één ding kan écht niet meer; die kinderkamer!

Jongens maken zich er (even met een grove generalisatie) over het algemeen minder druk om dan meiden hoe hun kamer eruitziet. Maar als jij ook een echte meid hebt, moet je toch gaan nadenken over een meidenkamer.
 
Hangen bij jouw dochter inmiddels ook steeds minder paardenposters aan de muur? En heeft K3 plaatsgemaakt voor YouTube, knutsel vloggers en vlechten? Oefent ze veelvuldig voor de spiegel haar danspasjes? En roept ze bij elk uitje: ‘Mag ik me opmaken?’ 

Het is echt een hele leuke fase, maar eigenlijk kunnen ze alles dat ze willen nog nét niet goed genoeg… Trots komen ze naar buiten met net iets teveel blauw boven de ogen, een gezicht vol glitter en roze lipstick die iets meer op de lippen had kunnen focussen. En dat geeft allemaal he-le-maal niets!

Het wordt gewoon tijd voor een eigen tuttelhoekje; een plek met (grote) spiegel, waar ze zich op kunnen maken, en kunnen playbacken met hun vriendinnen. Zo’n spiegelhoekje moet natuurlijk voorzien zijn van goed licht. Maar misschien nog wel belangrijker; het moet een beetje privé zijn. Want daar draait het allemaal om op deze leeftijd. Rustig aan jezelf kunnen ontdekken.

Kies bijvoorbeeld voor een kamerverdeler in de vorm van in between gordijnen. Zo geef je ze toch een plekje maar behoud je het licht. Of is de lichtinval al prima in die hoek, kies dan bijvoorbeeld voor een kast als scheidingswand, en bekleed de achterwand en -kant met fleurig bloemen behang. Kortom; doe eens gek! Maar niet té gek, want daar kunnen ze op deze leeftijd niet zo goed tegen…
 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay