meidenkamer_finaly_vinyl_vloerkleed_desso2020020417215520200205165844.webp

Meidenkamer, wat doe je op de vloer?

De kinderkamer is equivalent voor ‘speelkamer’. Dus wat leg je daar meestal op de grond? Juist; iets praktisch als laminaat of PVC. Maar of dat nou zo lekker voor kleine kinderen is om op te spelen…? 

In de kinderkamer is ‘schoon’ het devies, en ‘vies’ het resultaat in de praktijk. Er gaat nog weleens iets om, er wordt met spullen gegooid (niet als jij het kan helpen uiteraard). Maar, kortom, er moet iets ‘bestendigs’ op de vloer liggen. Zeker omdat je niet elke keer een nieuwe vloer legt als je de kinderkamer verandert. (De meeste mensen doen dat ongeveer elke vier á vijf jaar.) 

Maar een harde vloer voelt vaak ook wat koud voor kinderen. Ook als je vloerverwarming onder je laminaat of PVC hebt, is het nog steeds niet lekker zacht om op te kruipen of ravotten. Wat veel mensen doen, is dan een standaard kleed kopen, en dat midden in de kamer leggen. Dat is zeker een oplossing, net als een karpet op maat trouwens.

Maar kinderen willen graag hoekjes en tenten, en ergens kunnen schuilen. Het is dus een leuk idee om een hoekje te maken voor je kind waar je een zachte ondergrond van tapijt legt. (Liefst overdekt natuurlijk.) Maar het hoekje afschermen met een kamerscherm of kast, als kamerverdeler, doet ook wonderen. Zolang ze maar een ‘geheime plek’ hebben, om even weg te kruipen van al het volwassen ‘tumult’, is je doel bereikt.

Een goede kwaliteit vloerkleed (dat heb je met jonge kinderen wel nodig) kun je op maat laten maken (het wordt dan omzoomd met een onzichtbare of zichtbare bies) in precies de maat die jij nodig hebt. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay