vloer_en_muur_combineren20210315142921.webp

Vloer en muur combineren

Iedereen weet dat een geperfectioneerde woonstijl vooral eenheid uitstraalt. Van vloer tot raam en muren. Dat wil niet zeggen dat je alles in dezelfde kleur of materiaal moet houden. De kunst is om de juiste, bijpassende stijl te vinden.

Hoe match je nou die mooie nieuwe muren met je vloer? Je hoeft niet meteen een nieuwe vloer te kopen, het hangt ervan af wat je plannen zijn. Ga je voor een totale make-over, of wil je alleen een paar gave nieuwe muren? Als het dat laatste is, let dan goed op dat je vloer matcht met je nieuwe muur. Houd een staal van jouw gewenste behang bij je bestaande vloer.

Welke vloer past bij welke muur?
De vloer en de muren zijn ‘broer en zus’. Ze lopen letterlijk in elkaar over en bepalen samen (met je raambekleding uiteraard) het voorkomen van de ruimte. Dat de kleuren qua toon op elkaar aan moeten sluiten snap je zelf ook. Maar wist je dat het zeer nauw luistert of je qua stijl de juiste match te pakken hebt?

Je kunt materialen uitstekend combineren. Wood-panelling wandbekleding op de muur kan bijvoorbeeld prachtig zijn met een betonlook of terrazzo vloer, mits je maar het natuurlijke uiterlijk benadrukt. Heb jij een modern strak interieur? Onderstreep die dan met strakke, hippe wandbekleding met dessin. Hetzelfde geldt voor alle overige interieur stijlen.

Combineer in plaats van te matchen
Combineren is dus de fine art van goed design. Niet identiek matchen, zoals je misschien zou verwachten. Want ga je voor steen op de wand en steen op de vloer, dan heb je voor je het weet het ‘bunker’ gevoel. En ga je voor hout op de wand en houtlook op de vloer, dan ben je permanent op vakantie in je chalet...

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay