natuur_in_huis_met_tarkett20201130132135.webp

Botanische woontrend met natuurlijke elementen

Met natuurlijke elementen in je interieur creëer je niet alleen een fijne sfeer, het is ook nog eens duurzaam en goed voor je gezondheid. Want natuurlijk materiaal ademt, isoleert en heeft een positieve werking op de akoestiek. Planten zuiveren bovendien de lucht. Materialen van steen, hout, wol, leer en dergelijke hebben vaak ook een langere levensduur.  Redenen genoeg om de natuur in huis te halen!

Wil je natuurlijk wonen, dan passen naturel- en aardetinten uitstekend in je interieur. Desgewenst kun je die combineren met groene kleuren. Een ingetogen maar sprekend palet! Ben je in voor wat meer spanning, voeg dan (oker)geel, roestoranje of blauw toe. Dat kan uiteraard ook in accessoires zoals kussens, plaids, plantenbakken en kandelaars. 

Het is mooi om de raambekleding af te stemmen op de tint van je muren, of de kleur van je vloerkleed er bijvoorbeeld in terug te laten komen. Zo krijg je balans in huis. Naast muurverf is behang met botanische prints een fijne optie voor de nodige dosis natuur. Houd je het liever rustig, dan zijn er diverse behangcollecties met mooie reliëfs die een prachtig natuurlijk effect geven aan je wand. Om het echt ‘groen’ te maken kies je voor ecologisch (vlies) behang! 

Er zijn best wat vloeren die natuurlijk, duurzaam en milieubewust zijn. Denk maar aan een kurkvloer of een vloer van linoleum, natuursteen, beton of (hergebruikt) hout. Een beetje smokkelen? Neem dan een look-a-like vloer, zoals pvc in hout of marmerlook. Een stoere beton(look) vloer geef je zachtheid met een wollen kleed of probeer eens een rond kleed van jute.

En de sfeermakers tot slot zijn planten! Planten kunnen echte blikvangers zijn. Zet ze in een grote mand of aardewerk pot. En heb je niet veel ruimte, dan hang je gewoon meerdere kleine planten aan het plafond. Of groepeer verschillende kruidenplantjes in de vensterbank van je keuken. Denk ook eens aan een groen dak zoals een sedumdak of daktuin. Mooi om op uit te kijken en bovendien draagt het bij aan een betere leefomgeving. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay