nieuwbouwhuis_basis20200409162839.webp

Nieuwbouwhuis als canvas, de basis

Je hebt vast wel eens - of vaker - een kamer opnieuw ingericht, van muur tot vloer en raambekleding. Maar een hele woning vergt een integrale blik en dus een totaal andere aanpak.

Niets is mooier dan een compleet huis te mogen inrichten naar je eigen smaak. Maar meestal staat de basis al. Op het moment dat een huis helemaal leeg is, kan dat een soort kortsluiting geven in je creatieve proces. 

Met het kiezen van een simpele kleur met steunkleur ben je er niet. Want hou je het licht en open of hou je van gezellige knusheid? En ga je voor strak en modern of voor mystiek met oosterse invloeden?

Wat je voorkeur ook is, het beste advies is om je te laten inspireren. Dat doe je natuurlijk het beste online. Maar koop ook lekker veel woonbladen om je in te begraven... Google wat de kleur van het jaar is bijvoorbeeld, als je trends belangrijk vindt. (Maar kijk wel uit voor ‘datering’ als je daar heel uitgesproken in bent.) Of check de vele waanzinnige behangontwerpen die er tegenwoordig zijn. 

Een belangrijk uitgangspunt: hou het rustig. Ook al zijn knallende kleuren momenteel hip, overdaad schaadt. Als je keukenblok rood is, en je gordijnen groen, kan dat heel prima werken. Maar als je daarbij kiest voor blauwe muren met een drukke print, kan het een kakofonie worden waardoor je de eenheid verliest. 

En eenheid is nou juist wat die gelikte interieurs gemeen hebben. Al lijkt het soms een bij elkaar geraapt rommeltje, styling is het met zorg uitkiezen en combineren van de juiste ideeën, kleuren en materialen, en deze in balans brengen. Makkelijker gezegd dan gedaan...

Maar het (samen) groeien naar een ideaal gevoel van ‘thuiskomen’ kan heel bevredigend zijn. Je ontdekt wat werkt - en wat niet. En lef! Dat heb je ook wel een beetje nodig. Anders eindig je met een nietszeggende schakering grijstinten...

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay