luxaflex_horizontale_jaloezie_nieuwbouwwoning20200407141941.webp

Nieuwbouwhuis, voor het raam

Wanneer je niet één raam, maar je hele huis van raambekleding moet voorzien, vereist dit een heel andere aanpak. Je bekijkt je huis van buiten, in plaats van van binnen… Een mooi gestyled huis, heeft aan de buitenzijde overal dezelfde raambekleding.

Daar sta je dan; voor je nieuwbouwwoning. Trots als een pauw natuurlijk, maar wat een klus kan het zijn om alles mooi te stylen. Iets dat vaak een ondergeschoven kindje is, maar wel één van de belangrijkste elementen (zowel qua aankleding als functionaliteit) is raambekleding. 

De eerste stap is om te bepalen wat je functionele behoefte is. Valt er heel veel licht binnen, en wil je dit kunnen reguleren? Dan zijn plissé gordijnen of horizontale lamellen bijvoorbeeld een mooie oplossing. Wist je trouwens dat er speciale magneetframes zijn voor heel veel soorten raambekleding zodat je niet hoeft te boren in je nieuwe kozijnen? Ook heel handig voor schuine (kiep)ramen.

Of wil je juist kunnen verduisteren? Dat zijn belangrijke vragen die je jezelf moet stellen voordat je verliefd wordt op een bepaald soort raambekleding. Rolgordijnen of ‘gewone’ gordijnen kunnen bijvoorbeeld heel goed blinderen. (Let op het label ‘blackout’ of aanduiding 100% lichtdicht). 

De derde vraag die je jezelf moet stellen is of je ook meteen het probleem van muggen en insecten in je woning wilt oplossen. Dit wordt nog wel eens vergeten, maar het probleem komt elke zomer terug, en kan tegenwoordig heel fraai opgelost worden. (Door voor op maat gemaakte horren in de kleur van jouw woning te kiezen.)

Uiteindelijk wordt het meestal een vorm van ‘stapelen’. (Uitneembare) horren gecombineerd met raambekleding die het zonlicht filtert, én raambekleding die de ruimte kan blinderen. Let wel, de meeste raambekleding houdt wel het zonlicht tegen, maar niet de feitelijke UV-straling. Wil je daarvoor een oplossing dan vindt dit meestal aan de buitenzijde plaats, zoals bij de zogenaamde ZIP screens, houten luiken, of een ‘ouderwets’ uitvalscherm of knikarmscherm. Die zijn tegenwoordig heel modern gestyled overigens, en echt niet meer standaard groen/wit gestreept.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay