vloer_in_hal_coretec20200415151053.webp

Kleine hal, op de vloer

De entree van je woning is je visitekaartje voor vrienden en familie. Daar komen jaarlijks dan ook behoorlijk wat voetjes over de vloer. En niet alleen droge voetjes. Een vloer in de hal krijgt aardig wat te verduren.

Dus wat doe je met de vloer van je hal? Het is esthetisch gezien fraai om deze ‘door te trekken’ naar de woonkamer vinden veel mensen, maar wat in de woonkamer geschikt is, past functioneel gezien niet altijd in de hal. Echt hout zal het daar zwaar te verduren krijgen...

Een hal wordt soms nat, is veelbelopen, en er worden in het dagelijkse gebruik gemakkelijk even zware of scherpe voorwerpen op gezet. Dit alles kan leiden tot schade aan je houten vloer. (Bijna niemand kiest voor tapijt in de hal, om precies dezelfde redenen.) Maar wat kan dan wel voor deze intensief gebruikte ruimte? 

Goed nieuws; zowel de nieuwe generatie laminaatvloeren, als PVC-vloeren, zijn hiervoor uitstekend geschikt. Bij laminaat is vooral de slijtlaag of toplaag belangrijk, en de bestendigheid tegen water. Let ook op de groef (in een diepe v-groef blijft bijvoorbeeld gemakkelijker water staan, dat weer kan doordringen in de onderlaag).

PVC-vloeren zijn echter nog steeds het sterkere broertje van laminaat. Dit is een product dat de laatste jaren sterk in opkomst is, vooral door zijn veelzijdige kracht. Het is super stootvast en kan goed tegen water. (Niet in de douche op de vloer uiteraard…)

En last but not least: vinyl. Het moderne vinyl is er in veel mooie prints; houtlook, steenlook, betonlook. En omdat de meeste uitvoeringen kamerbreed zijn te leggen, zie je nauwelijks naden. Gemakkelijk schoon te maken en dus voor de hal een prima optie!

In zowel vinyl, laminaat als PVC, zijn de ontwikkelingen inmiddels dermate ver, dat er een perfect natuurgetrouw resultaat mee te behalen valt. Dat kan uiteenlopen van plavuizen, (net echte) beton tegels, of het authentieke warme hout dat je gewend bent. Maar dat laatste dan wel in zoveel variaties dat kiezen nog een hele opgave wordt. (Denk aan driftwood in vele kleuren, visgraat, XXL brede planken, whitewash, donker eiken…) Teveel om op te noemen dus. Dat moet je gewoon zien.

Maar waarvoor je ook kiest in de hal, één ding is zeker, je kunt niet zonder een grote inloopmat. Idealiter is deze groter dan het kruipluik dat meestal bij de voordeur zit. Dit zodat je meerdere stappen moet nemen en je voeten dus beter schoon loopt. Omdat elke hal anders is, kun je een inloopmat het beste op maat laten maken.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay