interfloor_silkwood_hongaarse_punt20200605161929.webp

Trendy PVC vloer die niet verkleurt door zonlicht

Zonlicht geeft verkleuring aan geverfde oppervlakken, dat weten we allemaal. Maar wist je dat vrijwel alle materialen gevoelig zijn voor direct zonlicht? 

We verwelkomen de zon vanwege precies dezelfde kwaliteiten, als dat we haar binnenshuis liever weren. Die heerlijk brandende stralen doen namelijk met je interieur hetzelfde als met je huid…

Witte verf met hars erin verkleurt geel als die te weinig zon krijgt; in dat geval is zonlicht juist fijn. Maar helaas heeft UV-straling ook een enorme kracht die op alles doorwerkt, zelfs door de ramen heen. Niet alleen op je meubels, maar ook op je gordijnen en vloer. Alles verkleurt na verloop van tijd door de invloed van de zon.

Op zich is het misschien nog niet zo erg als je vloer een beetje verkleurt. Erger wordt het echter als je de meubels eens een keer gaat verplaatsen en overal grote verkleurde oppervlakken ziet… 

Goede buitenzonwering, shutters of dupligordijnen binnen, kunnen een groot deel van dit probleem voorkomen. Maar behalve buitenzonwering, zal je deze niet altijd dicht hebben wanneer de zon schijnt. En niet iedereen heeft de middelen om te kunnen kiezen voor buitenzonwering. Bovendien is het soms gewoon lekker om de zon te voelen en naar buiten te kijken om van je tuin te kunnen genieten. 

Dan wil je toch weten wat de beste vloer is die zo min mogelijk verkleurt. Als je alle opties op rij zet, beginnend bij ‘het meest verkleurend’, dan is dat een echte houten vloer. Daarna komt vinyl. Wit vinyl kan vergelen, en zwart vinyl vergrijzen. 

Dan komt laminaat (alhoewel kwaliteitsverschil hierin een hele grote factor is!). Dat verkleurt in principe nauwelijks, maar als gezegd… De zon wordt niet voor niets wel eens ‘de koperen ploert’ genoemd. 
Wil je de meest veilige optie, kies dan voor een PVC vloer. Zélfs deze kan na jaren direct zonlicht wat verkleuren, maar met de juiste aanpak (lees énige zonnebescherming) kan een PVC vloer járen en jaren mee.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay