holland_haag_cosi_collectie_vitrage20200221150343.webp

Licht wonen, voor het raam

Hou je van lichte interieurs? Wist je dat ‘knuffelbare’ stoffen zoals pluche, velours, fluweel, zijde, wollen kleedjes en angora hier perfect bij passen? Zo kun je zware stoffen juist heel goed combineren met lichte meubels.

Gezien in de woonbladen; zachte kamerhoge velours gordijnen in verschillende kleuren. Verschillende kleuren zijn normaal gesproken druk. Maar hoe fraai is het als je voor één raam meerdere banen op elkaar aan laat sluiten qua kleur. Bijvoorbeeld van roomwit, naar lichtgrijs, en vervolgens naar taupe. 

Dit kun je met elke gewenste kleur doen uiteraard. (Als het maar licht blijft.) Kies een basiskleur en zoek de daaropvolgende toonsoorten erbij. Wat je krijgt op het moment dat je de gordijnen sluit, is een soort ton-sur-ton regenboog effect, dat in het midden samenkomt. Zie je het voor je; roomwitte velours overgordijnen met gewassen zijde vitrage ervoor… Op de bank liggen zachte wollige kussens verspreid waar je zo in zou willen ploffen.  

Als je de kleuren die je gebruikt in de gordijnen (kies er maximaal drie, anders wordt het te druk) ook weer terug laat komen op bijvoorbeeld de muren. Dat komt heel ‘gestyled’ over. Kijk echter uit voor ‘overstyling’ en wees bewust van waarin je de gekozen kleuren terug laat komen. Zo kan het bijvoorbeeld heel goed werken om de gordijnen met de muren óf de kussens op de bank, óf enkele meubels te combineren. Maar doe je álles in dezelfde kleuren, dan krijg je een geforceerd, gekunsteld effect. En dat is iets wat je te allen tijde wilt vermijden...

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay