a_house_of_happiness_hotel_black20210929175438.webp

Raambekleding afstemmen op de muur

Welke raambekleding je ook kiest, hij hangt altijd naast de muren. Muren die weer passen bij andere (eyecatcher) muren… Het geheel van kleuren en vormen bepaalt de totale uitstraling van jouw interieur. En daarom mag goede raambekleding niet ontbreken.

De interieurtrend voor het komende jaar is lekker breed: retro 70’s, urban 90’s, natuurlijk groen, zachte pastels, multifunctionele ruimtes, en een onderstroom van klassiek hotel chique voor de liefhebber.

Welke kleur je ook kiest; kleur mag weer! Ideaal voor relatief gemakkelijk te wisselen elementen zoals gordijnen. Elke zoveel jaar kun je een statement maken met inbetweens en overgordijnen die aangeven dat jij de laatste interieurtrends op de voet volgt!

Maar wat als je jouw kleur statement al op de wand maakte? Welke kleur gordijnen past bij een zwarte, pastel groene of roze muur? Bij het herhalen van een kleur (groen op de muur en groen voor het raam) is voorzichtigheid geboden. Kleur breng je het beste in op één plek, waarna je hem onderstreept met makkelijk te vervangen accessoires zoals vaasjes, kussens etc..

Soms vraagt je inrichting om rustig design voor de ramen. Een ‘strakke’ oplossing zoals plissé gordijnen, dupligordijnen, jaloezieën, paneelgordijnen of (duo) rolgordijnen. Bijvoorbeeld wanneer je een basic-, Scandinavisch-, of industrieel interieur hebt met weinig poespas.

Maar zelfs een over-de-top vintage design heeft zo zijn grenzen. Heb jij al behang op de muur met druk dessin? Ook dan is een ‘drukke raambekleding’ meestal geen goed idee. Tenzij je voor eclectisch gaat…

Heel veel raambekleding is er tegenwoordig in alle mogelijke kleuren en materialen. Het is daarom heel eenvoudig om eerst je stijl raamdecoratie te kiezen en je daarna pas bezig te houden met dessin en kleur.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay