luxaflex_woonkeuken_okergeel_horizontale_jaloezie20200117153613.webp

Raambekleding voor de woonkeuken

Eindelijk heb je de keuken van jouw dromen. Het enige dat nog ontbreekt is iets moois voor het raam. Dan zoek je vast niet alleen iets functioneels, maar ook sfeervol en praktisch.

In de keuken heb je met andere factoren te maken dan in een andere ruimte in je huis. Raambekleding in de keuken moet bestand zijn tegen vet, vuil en (kook)vocht. Welke soorten raambekleding zijn dan geschikt? Wat is de stijl die bij jou en jouw keuken past? 

In een basic, naturel en Scandinavische stijl passen plissés of dupligordijnen, raamdecoratie van textiel heel mooi. Je houdt ze mooi met een doek of plumeau. Zitten er hardnekkige vlekken in de gordijnen? Vaak kun je ze met de hand wassen. Deze raambekleding geeft een mooi gefilterd licht en je kunt ze op elke hoogte optrekken of uitvouwen. En wil je privacy, dan doe je de shades helemaal naar beneden. 

In een moderne, industriële keuken zijn aluminium jaloezieën heel geschikt. Ze zijn makkelijk te bedienen en schoon te maken en bestand tegen vocht en vuil. Ook vet veeg je er zo van af. Aluminium jaloezieën zijn er in verschillende breedtes en in vele kleuren. 
 
Houten jaloezieën zie je ook veel in de keuken. Maar deze zijn minder geschikt om vaak op te trekken vanwege het gewicht. Je kunt daarom ook voor een lichtere, bamboe variant kiezen. Je laat de lamellen naar beneden en speelt met de stand van de lamel voor meer of minder lichtinval en privacy. Een houten jaloezie is gemakkelijk schoon te maken met een doek of speciale wisser. Maar let op met water, houten jaloezieën zijn niet altijd waterbestendig. Wil je de jaloezie toch nat schoon kunnen maken, dan kun je het beste voor een kunststof variant kiezen. Die is dan ook geschikt voor bijvoorbeeld natte ruimtes zoals de badkamer. Als variant op de houten jaloezieën, zijn er ook nog shutters op maat. Handig als je afwijkende raamvormen hebt. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay