holland_haag_inbetweens_blauw20200715160938.webp

Raambekleding en bijpassend behang

Je hebt de meest waanzinnige behangsoorten tegenwoordig. Het zijn zowat prachtige kunstwerken die je kamerbreed ophangt. Houd echter ook rekening met de reeds aanwezige onderdelen van je interieur zoals de vloer en raamdecoratie.

Ga jij voor zo’n hypermodern behangetje op één wand in je kamer - overweeg dan om de raamdecoratie mee te nemen in het plan. Wilde je toch al wat nieuws, dan is dit het uitgelezen moment. Maar ben je tevreden over wat er nog hangt, ga dan vooral naar huis met wat stalen van jouw favoriete behang. 

Heb je veel kleur in jouw raambekleding, bijvoorbeeld een motief, hou je behang dan een beetje rustig, voordat het een eclectisch samenraapsel wordt waarin de eenheid ver te zoeken is, en de stijl niet meer herkend wordt. Misschien is het dan beter om een mooie effen en matte muurverf op de muur aan te brengen. In een kleur die correspondeert met je gordijnen bijvoorbeeld.

Heb je daarentegen lichtblauwe inbetweens met donkerblauwe overgordijnen, dan krijg je een bijzonder opvallende samenhang in de ruimte wanneer je precíes die twee kleuren blauw terug laat komen in de behang. (En dat geldt voor alle kleuren.) Vergeet trouwens ook de vloer niet in het geheel...

Het kan vervolgens nog best even zoeken zijn, maar het loont de moeite om echt op zoek te gaan naar die perfecte eenheid. (Nieuwe raamdecoratie is ook nog altijd een optie…) 
Het is bovendien gewoon het allerleukste en dankbaarste klusje om nieuw behang uit te kiezen. Dat kan je haast geen klus noemen… Een warme ontvangst, kopje koffie of thee erbij, stalenboeken op schoot en de passie slaat vanzelf toe. 

Passie die omslaat in allerhande verliefdheden op het eerste gezicht… Kiezen wordt dus waarschijnlijk nog wel een dingetje. Misschien hoef je trouwens helemaal niet te kiezen als je hem een beetje slim insteekt. Want je slaapkamer kan wel een wandje behang gebruiken (bij die lichte gordijnen kies je iets dat lekker fris ophaalt). Je eethoek in de keuken krijgt ook een heel ander gezicht, en de woonkamer kan wel wat bloesem gebruiken boven de bank die precies past bij de mooie pastelkleurige inbetweens… Nu je het zegt… boven de betegelde lambrisering in het toilet kan ook nog prima een behangetje. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay