Kan ik passende raambekleding krijgen voor ramen met een speciale vorm?

Ramen met speciale vormen hebben uiteraard ook raambekleding nodig. Welke keuzemogelijkheden zijn er?

Ronde ramen, halfronde ramen, ramen met ongebruikelijke hoeken; ook bij deze afwijkende raamvormen is het fijn om de lichtinval te kunnen regelen.

Shutters

Een ideale oplossing voor dergelijke ramen zijn shutters. Shutters zijn vooral geschikt omdat ze gebouwd worden met een raamwerk. Dit raamwerk kan in uiteenlopende vormen gemaakt worden. Vervolgens kunnen deze op maat gemaakte shutters ín het kozijn gehangen worden, of tegen het raam aan worden gezet. Het voordeel van shutters is dat de originele karakteristieken van het raam behouden blijven.

Dupligordijn of plisségordijn

Een ander veelgebruikt product voor afwijkende ramen, is een dupligordijn of een plisségordijn. In de collectieboeken bij Decokay kun je precies zien wat er allemaal mogelijk is. Bij schuine ramen, de zogeheten slope, kun je zelfs ook kiezen voor verticale lamellen. De rail wordt dan schuin geplaatst en de lamellen worden exact op hoogte gemaakt. Je kunt de lamellen uiteraard dan nog steeds goed bedienen.

Gordijnen

Een gordijn is voor een afwijkend raam qua vorm ook een mooie oplossing, er zijn allerlei vormen waar je met een mooie stof een prachtig gordijn voor kunt laten maken. Let hierbij wel op dat de bediening van de gordijnen een uitdaging kan worden. Hiermee moet je dus vooraf rekening houden en bepalen wat de precieze behoefte is. Deskundig advies is daarbij de beste keuze.