Wat is renovatiebehang of renovlies?

Met renovatiebehang kun je verouderde muren renoveren. Pleisterwerk met krimpbarsten of putjes bedek je met renovatiebehang en de muur kan daarna worden geschilderd of behangen.

Renovatiebehang, ook wel bekend als renovlies, is bedoeld om oud pleisterwerk mee te bedekken en putjes en barsten te maskeren. Het lijkt dan alsof de muur opnieuw bepleisterd is. Het renovatiebehang is niet geschikt voor echte bouwbarsten. Die moeten eerst hersteld worden voordat je renovlies er overheen plakt. Na de laag renovatiebehang is de muur klaar voor een nieuwe lik verf of rol behang.

Renovatiebehang is verkrijgbaar in verschillende diktes en gewichten vanaf 120 gram. De lichte versies hebben het nadeel dat de vezels zich oprichten bij het schilderen. Om dit te verhelpen dien je te schuren na de eerste verflaag. De beste kwaliteit heeft renovatiebehang met een gewicht tussen de 180 en 200 gram. Dit type is vaak voorbeschilderd zodat je geen tweede of derde laag meer nodig hebt. Bovendien hoef je dan tussen de verflagen ook niet meer te schuren.