parade_paris_172_200811_08658920210429171605.webp

Vloerkleden met ronde of organische vormen

Op safe spelen is nergens zo ‘gevaarlijk’ als bij de inrichting van je huis… Een rechthoekige salontafel? Een rechthoekig kleed eronder dan maar toch? Mis. Veel verrassende, en tot de verbeelding sprekende interieurs maken gebruik van vorm als verrassingselement.

Hoe is bij jou de verhouding rond-vierkant in huis? Tien tegen één dat je er niet eens bewust op had gelet tot nu toe. Toch kunnen vormen minstens zo veel doen voor je interieur als kleur, om maar wat te noemen. Ook materiaalkeuze en belichting speelt een rol, maar de basis is vorm.

Waarschijnlijk weet je al langer dat ‘hoekjes’ in huis ambiance creëren. Een zithoek om te ontspannen, lezen en TV kijken, een eethoek om - niet alleen te eten - maar ook te knutselen. Daarnaast hebben de meeste huishoudens tegenwoordig één of meerdere werkplekken thuis.

De ideale manier om een ruimte te verbinden is door gebruik te maken van vloerkleden. Daarmee krijgt een bepaalde hoek in huis een eigen uitstraling binnen het geheel van je interieur. De kleden laat je vervolgens qua stijl en kleur enigszins op elkaar aansluiten. Je kunt heel goed aanvullende kleuren gebruiken bijvoorbeeld.

Maar waar je huis echt van opknapt, is de afwisseling van harde en zachte vormen. Ofwel, hoekige en ronde vormen. Een huiskamer waar drie rechthoekige kleden liggen, van zithoek tot eethoek en werkplek, krijgt een ietwat onnatuurlijk gevoel.

Niet-voor-niets zie je een trend met meer organische vloerkleden op maat. Zelfs ‘gewoon rond’ is te gedwongen voor de echte interieur shopper. Met variatie in vorm haal je dus een belangrijk stukje ongedwongenheid binnen. Let vooral op de ondervertegenwoordiging van ronde vormen, want juist díe geven je huis een warm welkom.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay