Shutters als room divider

Shutters kun je niet alleen gebruiken als raambekleding maar zijn ook bijzonder fraai als 'scheidingswand' ofwel room divider.

Het kan eenbijzonder fraai effect geven om bijvoorbeeld de woonkamer af te scheiden van de eetkamer - en als scheidingswand een zogenaamde 'room divider' te creeëren.

In plaats van een muur of transparante deur kunnen shutters een totaal andere sfeer in de kamer creëren. Je ziet ze dan ook steeds vaker terug, bijvoorbeeld in woningen met een industriële look, en in Japans ogende ruimtes met veel strakke en zwarte details. Maar ook in woningen waar wit de boventoon voert en brocante stijl overheerst. Ze zijn er namelijk in (vrijwel) alle mogelijke kleuren.

Het voordeel (en tevens mooie) aan shutters als kamerverdeler, is dat er geen massieve scheidingswand gecreëerd wordt. Hierdoor heb je de keuze om het licht vrijwel volledig buiten te sluiten, of juist gedeeltelijk binnen te laten als speels element. Indien gewenst kun je de shutters zelfs zo laten installeren dat zij als luiken open te zetten zijn. Zo creeër je een openslaande deur effect in je woning waar je dat voorheen niet had... Hoe cool is dat?