Shutters voor lichtkoepels ideale oplossing

Shutters voor een lichtbron in het dak vormen geen enkel probleem. Sterker nog, als er één vorm van raambekleding ideaal is voor deze lichtbronnen in huis, dan zijn het wel shutters!

Een lichtkoepel, lichtstraat of serre dak brengt licht in huis daar waar normaal gesproken juist een tekort aan is. Desondanks kan het wenselijk zijn om de hoeveelheid lichtinval te regelen. In een slaapkamer bijvoorbeeld, maar ook in een woonkamer waar sprake is van inkijk van bovenaf.

Nog los van het feit of je deze extra lichtbronnen wil kunnen reguleren, maakt het je woning echt helemaal af als je de shutter-look consistent doorvoert voor alle zichtbare ramen in huis.

Wat je veel ziet zijn verticale toepassing, maar een (deels) horizontale uitvoering is ook geen enkel probleem met shutters. Ze worden standaard in een speciaal op maat gemaakte omlijsting geplaatst, waarbinnen de lamellen vrij kunnen bewegen.

Door het luik waarin ze hangen eenvoudig te ontgrendelen kun je ze ook volledig openklappen. Dit zul je waarschijnlijk niet vaak doen, maar soms wil je het raam schoonmaken of ventileren.

Bij moeilijk bereikbare plaatsen zoals dakramen en lichtkoepels, is bediening met het oog op de lichtinval natuurlijk een punt van aandacht. Dit kan eenvoudig met een telescopische stok, maar ook elektrisch! Hoe relaxed is dat? Zeker als je deze optie in je hele huis doorvoert, heb je een wel heel luxe ambiance gecreëerd in je woning.

Overigens kun je shutters niet vergelijken met andere raamdecoratie. Gordijnen, jaloezieën en andere raambekleding hangen in de regel een paar jaar. Shutters daarentegen zijn een duurzame investering waar je jarenlang plezier van hebt.