De Sigma kleur van het jaar 2023: Vining Ivy

De kleur van het jaar 2023 die Sigma koos, is zacht en rustig maar spreekt daardoor bepaald niet minder tot de verbeelding. Het is het ideale midden tussen blauw en groen. Doe inspiratie op met deze intrigerend diepe kleur!

Het vinden van de ideale kleur, voor op de wand of op de deur, is iets dat veel uitzoekwerk en bezinning kost. Je moet er tenslotte weer een tijdje tegenaan kijken.

Het moet liefst niet te uitgesproken zijn, zodat het na korte tijd alweer gedateerd oogt. Maar wel karakter hebben, zodat je interieur dat luxe gevoel krijgt van doordacht, hedendaags design.

De kleur van het jaar 2023 van Sigma is wat dat betreft een zorgvuldig gekozen middenweg, die nét dat aparte heeft, en toch de nodige 'blend in' kwaliteiten.

Het is een zacht groen-grijs-blauw, dat onmiddellijk een aantal prettige associaties oproept. Denk aan diepe zeewateren of mistige bergnevel. Daarbovenop is het een kleur die echt een trendgevoel geeft. Hij heeft karakter. Juist dat laatste zorgt ervoor dat hij niet gaat overheersen. De laatste trend is kleur bekennen op deuren en kozijnen (in dezelfde kleur). Dat gaat perfect met deze rustige, jade en smaragd-achtige mengkleur.

Ook het combineren met andere kleuren is door de opbouw van deze diepe kleur goed mogelijk. Kleuren die het midden houden tussen twee kleuren, hebben de neiging zich makkelijk te voegen naar andere kleuren.

Ook buiten doet Vining Ivy het heel goed, terwijl de keuze daar meestal vrij beperkt is. Teveel kleur buiten kan storend werken, en te weinig geeft het ‘dertien in een dozijn'-effect. Door de toevoeging van grijs aan dit groen-blauw, wordt hij wat gedempt, en door de bicolor krijgt hij dat diepzinnige, dat tot de verbeelding spreekt.