Welke soorten tapijt zijn er?

Tapijt is er in heel veel verschillende soorten. In de eerste plaats is er uiteraard verschil in de kwaliteit. Daarnaast verschilt de structuur en de samenstelling (wat vaak de kwaliteit weer bepaalt).

Tapijt kan gemaakt worden van uiteenlopende grondstoffen. De betere kwaliteit tapijten worden gemaakt van (een combinatie van) wol of polyamide. Goedkoper tapijt is meestal van polypropyleen gemaakt.

Naast de kwaliteit is natuurlijk ook de structuur van het tapijt van belang. Hou je van een glad veloursachtig tapijt, van een tapijt met een natuurlijk uiterlijk, of juist van een hoge nonchalante frisé? Er zijn onnoemelijk veel mogelijkheden.

Natuurtapijt

Dit is tapijt gemaakt van natuurlijke materialen als sisal, kokos of zeegras. Meestal wordt dit in natuurlijke kleuren verkocht, maar er zijn ook gekleurde varianten te koop. Natuurlijke materialen hebben echter de neiging te verkleuren onder invloed van direct zonlicht. Om die reden wordt ook tapijt gemaakt van polyamide, met de look en feel van natuurtapijt. Vaak wordt dit nog wel gemengd met een klein beetje natuurlijke materialen, om het niet van natuurlijk te kunnen onderscheiden. Deze tapijten hebben altijd een patroon. Let daarom goed op dat je dit niet voor de trap kiest. Het patroon zal namelijk niet doorlopen. Dit is de charme van het product, maar wel iets om rekening mee te houden.

Alle tapijt soorten worden gemaakt in uiteenlopende, eigentijdse, trendy kleuren. Zo kun je voor je kamer de perfecte passende stijl kiezen.