dd_design___horizontale_jaloezieen20200520154146.webp

Raambekleding regelt lichtinval bij thuiswerken

Thuiswerken geeft nieuwe uitdagingen die voor hoofdbrekens kunnen zorgen. Met de gordijnen open, en slechts de vitrage voor de ramen, heb je veel te veel lichtinval op je scherm. 

Wat je ook voor je ramen hebt, als je werkt, wil je echt geen licht op je scherm. Dit zorgt voor een continue irritatie, waardoor je uiteindelijk ook je houding gaat aanpassen, wat weer verstrekkende gevolgen kan hebben voor je lijf.
Thuiswerken als je nog niet optimaal bent ingericht, kan dan ook leiden tot behoorlijk wat dagelijkse irritaties - of beter gezegd uitdagingen. Want er zijn voor bijna alle belemmeringen die je tegenkomt, tegenwoordig legio ingenieuze oplossingen bedacht.

Want om nu de overgordijnen dicht te trekken en dan maar in het donker met de lampen aan te gaan zitten… Dat is ook niet echt gezellig. (En óók niet goed voor je humeur.) 
Maar er zijn meerdere oplossingen te bedenken. Zo zijn dupligordijnen en plisségordijnen beide geschikt voor kantoor aan huis. Dat heeft alles te maken met het feit dat deze soorten raamdecoratie ook ‘bottom-up of top down’ bediend en geïnstalleerd kunnen worden. 

Dat betekent dat je feitelijk ‘de zon kunt volgen en kunt afschermen’ door de dupligordijnen of plissés precies daar te sluiten waar de zon direct naar binnen valt. Doordat de andere delen van het raam echter open blijven, zit je niet meteen opgesloten en kun je nog gewoon naar buiten kunt kijken. 

Wil je nog meer eigen inbreng hebben bij het reguleren van alle lichtinval? Dan zijn horizontale jaloezieën of verticale lamellen ook uitstekende oplossingen. Juist omdat deze raambekleding tot op de centimeter te ‘sturen’ is, bepaal je zelf in hoeveel licht je werkruimte baadt. Niet teveel, maar juist ook niet te weinig!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay