paradevloerkleed20210723204219.webp

Vloerkleed stylen in interieur

Herken je dit? Je restylet je hele huis, en koopt dan na alle inspanningen een paar mooie kleden, maar op de één of andere manier is het niet ‘af’ zoals je voor ogen had. Hoe kan dit?

Het is een veelgehoorde vraag bij de vakhandel: ‘hoe groot moet het kleed zijn?’ De meeste standaard kleden hebben standaard maten. Pas wanneer deze niet blijken te passen ontstaat er een nieuwe zoekvraag: een kleed op maat. Want niemand heeft een standaard huis, en standaard maten banken of tafels bestaan ook niet.

Gelukkig niet. Je bent tenslotte vrij om de meubels te kopen die jij mooi vindt en die bij jouw stijl en huis passen. Maar er zijn wel wat styling do’s en dont’s als je er echt serieus induikt, en je graag net zo’n huis als uit de woonbladen wil.

Wist je bijvoorbeeld dat de meubels en kleden in een huis idealiter qua grootte in verhouding staan tot de grootte van de kamer? Of dat een ronde tafel beter past bij een hoekig kleed, en vice versa? Het zijn dat soort kleine trucs en weetjes die stylisten fervent gebruiken.

Ook een minder bekende: het kleed bij de zithoek moet de gehele zitruimte bedekken. De voorste poten van de bank moeten er dus net op staan, en eventuele losse stoelen vallen er helemaal binnen.

Als je het zo bekijkt, heb je het misschien al die jaren wel ‘fout’ gedaan. Als gezegd, er is geen fout als jij het mooi vindt natuurlijk. Maar met een vloerkleed op maat maak je de ruimte echt gestileerd af in meerdere opzichten. Met een vloerkleed verbind je, én scheid je zithoeken binnen één ruimte. Deze moeten dus altijd precies passen in jouw indeling. Er is tegenwoordig voor ieder wat wils: rechthoekige, vierkante, ronde en organische vormen zijn ook een optie.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay