Vinyl vloer los leggen

Alhoewel het in het algemeen afgeraden wordt om een vinyl vloer zelf te leggen, wordt het soms wel gedaan, en dan vooral in kleine ruimtes, omdat deze vaak los gelegd kunnen worden.

Een vinyl vloer wordt (zeker in kleine ruimtes) meestal los gelegd. In grote, of natte ruimtes wordt vaak wel aangeraden om te verlijmen, al is dat wat duurder, het resultaat is een veel strakkere vloer.

Kun je het zelf doen? Het is belangrijk dat het vinyl perfect op maat wordt afgesneden en vanuit het midden wordt gladgestreken naar de wanden. Het is echt het beste om dit over te laten aan een vakman.

Heb je ervaring, of alle vertrouwen in je twee rechterhanden? Ga dan uit van deze basisprincipes: leg het vinyl niet strak sluitend tegen de muren om golving of bolling te voorkomen. Wees ook voorzichtig met snijden. Een vergissing is niet te camoufleren zoals bij zachte vloeren, dus wanneer je niet in één keer goed snijdt, is de schade onherstelbaar en heb je waar je wilde besparen een enorme kostenpost (of ergernis) gecreëerd.