Vinyl schoonmaken

Vrijwel niemand is dol op schoonmaken. Maar er zijn vloeren waarbij dit wel erg eenvoudig wordt. Vinyl bijvoorbeeld.

Omdat vinyl (vroeger vaak zeil genoemd) naadloos gelegd kan worden, krijgen vuil en stof geen kans om achter te blijven. De meeste vinyl vloeren hebben bovendien een sterke beschermende finish die schoonmaak en onderhoud eenvoudig maakt.

Stofwissen en/of stofzuigen is een snelle en eenvoudige manier om de vloer stofvrij te maken en ‘scherp' vuil te verwijderen. Je kunt de vloer ook uitstekend nat schoonmaken doordat er geen naden zijn.

Afhankelijk van het gebruik en de gewenste afwerking kan de vloer ook worden schoongemaakt met speciale producten voor vinyl vloeren. Informeer daarom bij de speciaalzaak naar speciale producten voor onderhoud en bescherming van een vinyl vloer.

Goed om te weten: Let bij lichte vinyl vloeren goed op of er regelmatig contact is tussen schoenen met rubberen zolen en de vloer. Bekende plekken zijn voor de spoelbak of het aanrecht en je lievelingsplek op de bank. Rubber kan verbinding aangaan met het vinyl en gele vlekken veroorzaken. Deze zijn niet te verwijderen, en moet je dus echt voorkomen.