Wat is vinyl behang?

Wat is vinyl behang? Vinyl behang is minder gevoelig voor scheuren bij het aanbrengen en kan tegen water. Het is makkelijk schoon te maken behang dus. Handig behang voor in de caravan bijvoorbeeld.

Deze behangsoort bestaat uit twee lagen waarvan de bovenste laag of het gehele behang uit vinyl bestaat. Wanneer alleen de bovenste laag uit vinyl bestaat, wordt onderste laag meestal van papier of vlies gemaakt. Vinyl is een plasticsoort en kan in tegenstelling tot papierbehang goed schoongemaakt worden. Door het materiaal is het technisch mogelijk om de mooiste structuren en kleuren aan te brengen.

Vinyl behang is een meer luxe behangsoort met een vaak stoere of chique uitstraling. Daarom is het duurder dan bijvoorbeeld vliesbehang. Een zogeheten vlakvinyl is een zwaar behang en heeft een speciale behandeling nodig bij het aanbrengen. Vraag daarom altijd naar de juiste behanginstructies voor een zo naadloos mogelijk resultaat. Met een beetje meer aandacht krijg je een geweldig resultaat.

Naast vinyl behang met een onderlaag van papier of vlies is er ook schuimvinylbehang. Deze vinylsoort is stevig genoeg om oneffenheden in de muur te bedekken. Verder is er ook nog opgeschuimd vinyl behang. Deze soort kun je makkelijk overschilderen en heeft vaak mooie patronen. Een nadeel is echter dat opgeschuimd vinyl behang gevoeliger is voor nicotinevlekken.