as_creation_hygge_collectie20200504162126.webp

Vloer voor jaren, op de muur

Vloer en wand staan met elkaar in verbinding. Wel zo mooi dus om ze goed op elkaar af te stemmen. Met verfstalen en behangboeken in de aanslag klaar je dat klusje zo en voorkom je onnodig werk.

Over smaak valt niet te twisten. Daarom is het heel goed mogelijk dat voor de een witte wanden met een lichte vloer de ultieme woonbeleving is, terwijl de ander zweert bij rijk gedecoreerd behang op de muur en een houten vloer in Hongaarse punt. Het is dus maar net wat je wil. 

Ga je voor een warme uitstraling, dan voorzie je de wanden van verf in tinten romig wit, oker of oranje en combineer je met een hout(look) vloer of tapijt. Wil je juist een koele en serene sfeer dan zijn lichte groene, blauwe en gele kleuren mooi in combinatie met een lichte vloer.

Over het algemeen geldt dat een vloer met een drukke print of structuur, denk aan zogenaamde vlammen, knoesten of patronen, beter niet samengaan met dito behang. Je ruimte wordt er optisch kleiner door. In dat geval houd je de muur liever rustig in neutrale kleuren of behang. 

Contrast geeft je interieur diepte en pit. Zo kan een wand geverfd in een diepblauwe kleur voor een verrassend mooi effect zorgen bij een houten vloer. Ook een donkere vloer met heel lichte (witte) wanden of juist een donkergrijs geschilderde muur met een lichte vloer geven een spannend geheel. 

Om het jezelf makkelijk te maken leg je stalen van de vloer, verfkleur en het behang bij elkaar om te zien welke mix voor jou perfect is. Laat het door jou samengestelde palet een dagje liggen en bekijk hoe het eruit ziet bij verschillende lichtinvallen. Tot slot, vergeet de plinten niet bij een houten, pvc of laminaatvloer! Neem je plinten in de kleur van de vloer, dan lijkt de ruimte groter. Plinten in de kleur van de muur doen de ruimte juist kleiner lijken.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay