eijffinger_mini_me_kinderbehang_babykamer20200129141128.webp

Babykamer, wat doe je op de muur?

Welke trends qua kleur en dessins spelen een belangrijke rol bij het inrichten van een babykamer? 

Poederroze of zachtblauw? Of ga je helemaal niet voor zoet bij de babykamer? Kinderkamers, waarbij je begint met een babykamer, zijn leuk om in te richten. Jij maakt voor jouw prins of prinses een geheel eigen domein… dat wel bij hem of haar past.
 
Als ze nog zo klein zijn, hebben ze niet veel benul van de kamer waarin ze slapen. Het moet vooral fijn voelen, schoon en op temperatuur zijn. Ventileren is trouwens ook belangrijk! Een super leuke babykamer maken, doe je dus eigenlijk vooral voor jezelf. Jij moet een goed gevoel hebben als je de kamer binnenkomt. Breng daarom een persoonlijke touch aan door items uit je eigen babytijd toe te voegen of door een lieve spreuk op de muur aan te brengen.

Als we kijken naar kleur, dan zijn pastellen natuurlijk ontzettend schattig. Maar is dat ook nog leuk als je baby een stoere peuter is? Het is zonde om na twee jaar weer aan de slag te moeten, omdat je te zoete kleuren hebt gebruikt. Denk eens aan neutraal: donkerblauw is bijvoorbeeld lief en stoer tegelijk. Hetzelfde geldt voor kleuren als olijfgroen, of zand. Gebruik je die als basis, dan zit je jaren goed! En hoef je na een paar jaar alleen maar de meubels en accessoires aan te passen.

Omdat je tegenwoordig verf in alle kleuren kunt laten mengen, is het voor een babykamer leuk om rust te creëren door kozijn en deur in dezelfde kleur als de muur te verven. Of laat een geverfde lambrisering, doorlopen op de deur. Heel trendy! Wist je trouwens dat het beter is voor zwangeren om tijdens het klussen geen oplosmiddelhoudende verf te gebruiken?

Werk je liever met behang, laat je dan verrassen door de enorme keuze in babycollecties en kinderdessins. Maar ook hier geldt: houd in je achterhoofd dat kleintjes snel groot worden. Troetelbeertjes zijn voor een baby leuk, maar natuurlijk minder stoer voor een boender die in de plassen stampt… Als je je hand niet omdraait voor het behangen van een muurtje, dan kun je je hart ophalen met alle stoere, schattige, en zoete baby behangcollecties. Je kunt voor elke leeftijdsfase een geweldig behang vinden!
 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay