Wat is de lengte van een rol behang?

Behang wordt op een rol verkocht. De meest voorkomende lengte is 10 meter, maar bij meer exclusieve soorten is het ook vaak een veelvoud van het patroon of per m2.

Let bij de aanschaf van behang altijd op de lengte van de rol. Normaal gesproken is deze 10 meter, maar die lengte kan ook afwijken, bijvoorbeeld bij een veelvoud van het patroon.

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is afwijkend en kent eigenlijk twee lengtematen: 25 en 50 meter. Maar bij Decokay is glasvezelbehang ook altijd 'op maat' te verkrijgen.

Renovlies

Renovatievlies is net als glasvezelbehang afwijkend in lengte. Ook hiervoor gelden de lengtematen 25 en 50 meter. Ook Renovlies is per meter of gedeelte van een meter verkrijgbaar.

Ga je zelf behangen? Let dan bij behang met een patroon extra goed op. Controleer of de kleur- en serienummers (op de wikkel) identiek zijn. Zo voorkom je kleurverschil. Bij patroonbehang snij je de baan altijd op hoogte van de wand én de extra hoogte van het patroon. Koop het behang iets ruimer in dan de exacte afmeting van de muur.