dib_jaloezie_scandinavisch_wonen_(1)20211015104904.webp

Welke raamdecoratie bij Scandinavische woonstijl?

Hoe gezellig ‘hygge’ de Scandinavische woonstijl ook mag zijn, voor de ramen blijft het vooral rustig, met een open blik naar buiten. Een gemakkelijk ezelsbruggetje: in donkere wintermaanden veel licht, in lichte zomermaanden goed af kunnen sluiten.

In Scandinavië vind je niet alleen elanden en bevers, maar zelfs ook nog lynxen, en de kraanvogel kun je er spotten. Denen, Noren en Zweden bewegen mee met het ritme van de natuur, juist ook in huis.

Ben je een fan van Scandinavisch wonen, dan betekent dat: zoveel mogelijk licht binnenhalen in de winter, en de ramen juist potdicht afsluiten in de zomer, als het buiten nog laat licht is.

Daarnaast houdt de Scandinavische woonstijl niet van poespas. Het moet praktisch en functioneel zijn, zonder kil te worden. Het vele gebruik van natuurlijk, onbehandeld hout, geeft warmte, samen met wollige en zachte materialen.

Lichtdoorlatende raamdecoratie
Voor de ramen kunnen alle lichtgewicht stoffen heel goed. Linnen bijvoorbeeld. Het liefst wat grof geweven. Glanzende stoffen liever niet. Mooie heldere, inbetweens kunnen goed. Of plissé gordijnen en ultra lichtdoorlatende rolgordijnen.

Dupligordijnen zijn ook fraai, maar deze hebben een dubbele laag en worden dus al snel wat donkerder. Voordeel is wel dat je ze open kunt zetten waar je wil. Hiermee kun je bovendien een twee-in-één oplossing creëren.

Verduisterende raamdecoratie
Om in elk seizoen aan behoeftes te kunnen voldoen, hebben de meeste Scandinavische woningen shutters; binnen of buiten. Dit kun je heel eenvoudig evenaren met houten jaloezieën. Met een mooie extra brede jaloezie-lamel en een smalle ladderband, bereik je bijna hetzelfde effect.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay