versus_gordijnen_toppoint20200923102034.webp

Stoffen in huis maken je interieur af

Stof aan je lijf, stof op je meubels, en in barre tijden gewoon een trendy lapje stof voor je mond… Stoffen zijn van alle tijden. Ze lopen als een rode draad door het modebeeld, maar vooral ook door het design van je interieur. 

De interieur design wereld kijkt met oplettend oog toe wat de trends in de modebranche zijn, en andersom. Trends ontwikkelen zich in een speelveld van externe invloeden.

Stof voor de ramen kennen we allemaal… Maar wist je dat gordijnen in de 15e eeuw vooral gebruikt werden rond het bed? Pas later kregen ze ook de functie van verduistering en isolatie voor de ramen.

Net als met alle design, maakte raambekleding nogal wat ontwikkelingen door in de loop der tijden. Zo zijn klassieke gordijnen een tijd lang verdrongen door allerhande nieuwe snufjes zoals dupligordijnen, plisségordijnen, multishades, jaloezieën, shutters en meer… Die doen het nog steeds goed, maar stof mag weer!

Gordijnen maakten dan ook een comeback, en zijn opvallend doorontwikkeld in allerlei uitvoeringen. Dan hebben we het dus niet alleen over andere soorten plooien, zoals de triplooi of de populaire wave plooi, maar ook over ‘gekke nieuwe dingen’ zoals de Versus. Een naadloos gordijn, waarin lamellen verborgen zijn. Je ziet deze niet, maar als je het transparante wave gordijnen sluit, is hij ineens verduisterend, zonder zijn nonchalante, stoffen charme te verliezen.

Ook zie je stof terug in behang, en mag ‘stof’ op de vloer weer. Iets dat met alle variaties laminaat en PVC ook bijna verleden tijd was. We willen weer warme knusheid.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay