sigma_inspired20211029114336.webp

Interieurkleuren kiezen

Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.

Valkuil 1. Te fel
Kleuren zijn niet alleen mooi, onbewust werken ze ook op je gemoed. Zo wordt bijvoorbeeld rood geassocieerd met agressie, en zullen je ogen een felle neongroene muur al snel zat zijn. Bedenk dat de lichtinval veel kan doen met een kleur. Als je bijvoorbeeld in de avond een lamp aandoet, dan is de lichtval anders dan overdag, en dat kan een kleur feller of aanweziger maken. Wil je toch die felle kleur in huis halen, doe dat dan met accessoires, of breng het aan op een (deel van een) muur die niet constant in je blikveld is. Of ga voor een behang, vloerkleed of raamdecoratie met een geometrisch patroon in jouw gewenste kleur, die je op meerdere plekken terug laat komen. Zo heb je het beste van beide: je favoriete kleuren om je heen, zonder dat het je rust verstoort.

Valkuil 2. Te eentonig
Rust is fijn, maar te rustig hoeft ook weer niet. Bij het kiezen van een lichte kleur, kan het zijn dat het wat saai overkomt als je gaat voor grote oppervlakken. Ook de lichtinval doet daar een schepje bovenop. Wit wordt nog witter als er veel zonlicht in je huiskamer komt. Kies je voor bijvoorbeeld taupe of gebroken wit, dan kun je het beste goed uittesten of het in jouw interieur ook het gewenste kleureffect geeft. Overdag als de zon schijnt, én in de avond met de verlichting aan. Zo houd je het levendig, met jouw favoriete kleuren in huis.

Valkuil 3. Te donker
Donkere kleuren in huis zijn geweldig, en perfecte sfeerbrengers. Toch kun je je behoorlijk vergissen in hoe donker ze je huis maken, zeker op de wat donkere dagen. En met te lichte kleuren is het misschien net niet gezellig genoeg. Kies je voor donker, ga dan voor kleuren die je in de natuur ziet. Aardse kleuren zijn van nature sfeervol, en brengen een gevoel van warmte met zich mee. Wissel je deze af met bijvoorbeeld accessoires in goud of zilver, of in een lichtere accentkleur, dan maak je jouw interieur helemaal af!

Met deze drie tips ben je er zeker van dat jij de juiste kleur kiest voor je interieur. Kan niet missen!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay