eetkamer_aan_de_tuin_met_oranje_raamdecoratie20200113092346.webp

Kleur bij raambekleding

De meest populaire kleuren in raamdecoratie zijn nog altijd de natuurlijke kleuren, zoals wit, beige en grijs. Maar laat je hier niet door leiden, bij de keuze voor jouw raamdecoratie. 

De populairste kleuren voor raamdecoratie zijn nog altijd de natuurlijke kleuren, zoals wit, beige en grijs. Maar laat je hier niet door leiden bij de keuze voor jouw raamdecoratie. Eigenlijk alles is mogelijk. En het is de trend om een stijl door te voeren tot in detail.

Hou je van een botanische stijl? Daar past een mooi groen gordijn in een natuurlijke stof prachtig bij. Of liever een industriële stijl? Dan kies je misschien wel voor strakke zwarte shutters. En bij een Scandinavische stijl kunnen mooie vergrijsde, zachte kleuren niet ontbreken. 

Hou er rekening mee dat de kleur van de raambekleding effect heeft op de rest van je interieur. Bij een donker interieur geeft lichte raambekleding een speelser effect. Die maakt de ruimte als het ware wat luchtiger. Ook het materiaal dat je kiest is hier op van invloed. Een dik velours gordijn heeft een warmere uitstraling dan aluminium, horizontale lamellen.

Is je interieur licht? Een gekleurde raamdecoratie is dan een groot contrasterend effect. Wat natuurlijk super gaaf kan zijn, maar ook snel kan vervelen. Maak eens een moodboard van de materialen, kleuren en soorten raambekleding die jou aanspreken en beoordeel wat het beste past bij jouw woonwensen en jouw woonstijl. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay