parade_palazzo_combinatie_met_gordijnen20200709172436.webp

Vloer en raamdecoratie met elkaar combineren

Raamdecoratie staat nooit op zichzelf. Net zomin als een vloer of behangwand. Als het budget (en je tijd) het toelaat, dan is het dus een goed idee om met stalen in de hand op pad te gaan, en alles tegen elkaar aan te houden.

Als je in de gelegenheid bent om zowel de vloer als de nieuwe raambekleding opnieuw samen uit te zoeken is dat natuurlijk mooi meegenomen. Maar anders neem je de stalen gewoon mee naar huis. Het is één van de leukste klusjes om alles bij elkaar uit te zoeken.

Heb je een lichte visgraat (laminaat of pvc) vloer, dan zul je zien dat die fluwelige, zachtroze gordijnen die een beetje te zoet leken in de winkel, juist schitterend uitkomen. Maar zag je bijvoorbeeld van die mooie grijze, ruwe linnen gordijnen, dan staan die veel mooier bij een vloer natuursteen-look bijvoorbeeld. (En als je dan meteen de wanden in betonlook verft is het plaatje compleet.) Maar in de toonsoort blijven is wel een aanrader. Grijs en bruin vallen wat dat betreft niet in elkaars verlengde. Houd daarom een aantal stalenkaarten bij de hand van de kleur van je vloer.

Heb je (of ga je voor) een donkere vloer? Meestal is lichte raambekleding dan het mooist, zodat de ruimte niet te klein wordt. Bij een kleine ruimte is een donkere vloer meestal niet ideaal om diezelfde reden, maar een echt creatieve geest kan elke kleur in elke ruimte laten werken. Een mooi trucje voor kleine ruimtes, is contrasterende, dubbele raambekleding. Dit zie je steeds vaker; soms zelfs wel driedubbel. 

Direct voor het raam wordt dan gekozen voor een lichte inbetween. Daaroverheen komt een donkere laag (voor extreem ‘trompe ‘l'oeil’ effect zelfs nog gevolgd door een derde, lichte gordijn partij). Door alle lagen trapsgewijs over elkaar te laten vallen, ontstaat een slim diepte effect. 

Ben jij überhaupt niet van de golvende gordijnen, maar ga je voor strak; dan zijn paneelgordijnen dé oplossing waarmee je overigens, als je creatief te werk gaat, exact hetzelfde effect kunt bereiken. In de juiste toonsoort kunnen deze jouw interieur zelfs in één klap omtoveren tot een verstild Japans interieur. Zet dát af tegen een zwarte brede planken (laminaat) vloer en met toevoeging van een paar accessoires waan je je in Aziatische sferen. 
Wist je ook dat zelfs de manier van ophangen van je gordijnen al heel veel effect heeft op jouw stijl, en idealiter aansluit bij de vloer? Zo geeft een ‘wave’ plooi bijvoorbeeld meteen een landelijk effect (maar past ook goed in de strakke industriële look). En bereik je met een triple- of dubbele plooi een heel gelikt, chique voorkomen. 

Kortom, met het uitzoeken van een mooi stofje alleen ben je er nog niet, als je de perfecte woon- of slaapkamer zo uit de bladen wilt krijgen...

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay