woonstijlen_toppoint_basics_calidus20201208131553.webp

Is het nuttig om een woonstijl te kiezen voor je interieur?

Zoveel smaken, zoveel woonstijlen… Maar als er toch zoveel stijlen zijn, waarom zou dan nog een bepaalde stijl moeten kiezen? Kun je dan niet net zo goed kopen wat je leuk vindt? Dan ontstaat vanzelf een stijl toch?

Waarom is het zo fijn om een woonstijl als kapstok te hebben voor jouw inrichting? Kun je niet gewoon kopen wat jij leuk vindt? Het antwoord is gek genoeg nee. Je kunt het wel doen, maar je zult nooit die eenheid krijgen die interieurontwerpers weten te creëren. Dat doen ze door vast te houden aan een woonstijl. 

Dat klinkt misschien als een keurslijf, maar als je weet dat er wel dertig woonstijlen zijn, en je daarbinnen naar hartelust kunt combineren en variëren met kleur en meubels, dan voelt dat al heel anders. 

Je koopt zelden alles in één keer, dus een interieur groeit met je mee door de jaren heen. De ene keer val je voor die klassieke donkere tafel met barokke poten. De volgende keer koop je dat hoogglans gelakte rode tafeltje dat er zo chique uitzag op de foto. Een paar maanden later besluit je de gordijnen te vervangen en ga je voor pastelkleurig linnen; de laatste trend voor het raam. 

Wanneer je op deze manier je huis inricht, wat veel mensen doen, ontstaat er na een aantal jaar een mengelmoes van stijlen en kleuren. Dit doet per definitie niet meer ‘designed’ aan. Eenheid is wat een woonstijl af maakt. Het is daarom heel nuttig om je te verdiepen in welke woonstijl bij jou past en wat daarbinnen ‘de regels’ zijn.

Een woonstijl is absoluut geen keurslijf. Maar het helpt wel zeer goed om eenheid te bewaren. Je weet dan bijvoorbeeld aan welk kleurenpalet je kunt vasthouden, of hoeveel kleuren je kunt gebruiken, en welke stijl meubels bij elkaar passen. Ook geeft het houvast voor eenheid tussen vloer, raambekleding en wanddecoratie. 

Pas deze kleine techniek toe en je zult versteld staan hoe je interieur nu door de jaren heen ineens steeds meer design wordt.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden






















Jouw Decokay