desso_sense_of_marble20200923101806.webp

Tapijt op de vloer is weer trend

We zeggen echt niet dat hout, laminaat, PVC en vinylvloeren verleden tijd zijn… Maar het valt niet te ontkennen; tapijt is terug van weggeweest! Dan maar de vieze schoenen in de hal uit doen… Sowieso een goede gewoonte.

Met je blote tenen wiebelen in warm, zacht, wollig tapijt, dat is een gevoel dat we bijna niet meer kennen. Vloeren zijn tegenwoordig altijd praktisch en dus hard, en kleden zijn vaak kortpolig geweven. Nou is er voor makkelijk onderhoud een hoop te zeggen, maar het gevoel wil ook wat… En dat is steeds vaker een roep om zachte warmte.

Hoogpolig kwaliteitstapijt vliegt op het moment over de toonbank als zoete broodjes. Eerlijk is eerlijk, niet altijd kamerbreed, al is dat natuurlijk prachtig, maar als karpet. Steeds vaker wordt de harde vloer niet kaal gelaten, maar bewust voor een groot deel bedekt met een vloerkleed. 

Zo kun je de hele zithoek bijvoorbeeld afscheiden van de eethoek, en elk deel van de woonkamer een eigen gezicht geven. Daar waar je bij behang en gordijnstoffen een trend ziet met veel textuur, reliëf en dessin, is dat bij tapijt aanzienlijk minder het geval. ‘Werkjes’ in vloerbedekking wordt al snel druk. (Dat gezegd hebbende moet je wel even het ‘marmer dessin’ tapijt checken…) 

Het echte werk is een nieuwe generatie garens, die door-en-door gekleurd zijn, waardoor slijtage verleden tijd is, en dat zie je er duidelijk aan af. Kwaliteit zit hem niet altijd in design, maar soms ook gewoon in tastbare innovatie en duurzaamheid.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay