STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Als het gaat om buitenlak dan is het assortiment van Sikkens een echte aanrader. Maar welke lak moet je gebruiken? Rubbol XD, AZ, SB of EPS?

Bescherm je buitenhout goed met Sikkens
 Wij snappen dat het voor jou lastig kan zijn om hierin een keuze te maken. Maar er is hoe dan ook een lak die past bij jouw klus.
 
Welke buitenlak van Sikkens je kunt gebruiken is bijvoorbeeld afhankelijk van de ondergrond die je wilt verven, maar ook van jouw wens rond glans en duurzaamheid. Waar de ene lak na vier of vijf jaar weer onderhoud nodig heeft, zijn er ook duurzame varianten die maar liefst tot tien jaar onderhoudsvrij zijn.
 
Houtwerk dat veel wordt blootgesteld aan zonlicht, heeft weer andere bescherming nodig dan kozijnen op het noorden. Het is daarom verstandig om je goed te laten adviseren over de juiste producten voordat je zelf aan de slag gaat.

EXTRA INFO OVER: BESCHERM JE BUITENHOUT GOED MET SIKKENS

RUBBOL XD

Rubbol XD is een sterke, weervaste buitenlak in glans of hoogglans, die gegarandeerd tot wel tien jaar goed blijft! Mede door een goede UV-bescherming blijft de glans behouden. Hij heeft een soepele verwerking bij temperaturen tussen 5°C en 30°C, waardoor je ook in koudere of juist hete seizoenen kunt schilderen. Ook beschikbaar in de gewilde Rijkskleuren.

 

RUBBOL AZ

Heb je een universele hoogglans lak nodig met een uitstekende dekking? En die bovendien goed vloeit? Dan kies je voor Rubbol AZ. Deze buitenlak is geschikt voor verschillende ondergronden: hout, staal, non-ferro metalen en diverse kunststoffen. AZ beschermt tot vijf jaar en kun je gebruiken bij buitentemperaturen tussen 5˚C tot 30˚C.

RUBBOL SB

De SB is een eenvoudig te verwerken buitenlak met optimaal glansbehoud en beschermt tot zeker acht jaar. Eén van de belangrijkste eigenschappen is dat Rubbol SB geschikt is voor vier-seizoenenonderhoud; je kunt er dus het hele jaar mee werken. Deze buitenlak gebruik je voor het aflakken van hout, staal, (non-ferro) metalen en diverse kunststoffen, die uiteraard volgens de voorschriften zijn behandeld.

RUBBOL EPS

Deze buitenlak is uitstekend om te gebruiken bij achterstallig onderhoud. De lak is namelijk vochtregulerend en goed vullend. Het eerste jaar een laag EPS legt een uitstekende basis voor houtwerk en geveltimmerwerk. Voor onbehandeld hout kies je één van de andere lakken. Overgronden en aflakken van staal, non-ferro metalen en harde kunststoffen kan goed met EPS.

over
Sikkens

blog
Buiten schilderen?
Gebruik het juiste product!

advies
verf voor buiten

advies
verftrends
voor buiten

Jouw vragen stel je bij Decokay

Over producten, informatie en advies

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Nederland, buitenboelverfland! 
  Buiten schijnt de zon. Heerlijk! En omdat er over een aantal maanden weer regendruppels in plaats van zonnestralen op je ramen kletteren, is het nu dé tijd om je kozijnen te schilderen. Of juist niet? Wanneer is eigenlijk het perfecte moment om met de verfkwast aan de slag te gaan?
 • Klaar voor een beetje glans op je gevel?
  Als je denkt dat je zomaar elke verf kunt gebruiken voor je buitenkozijnen, dan heb je het mis. Niet alleen de kleur, ook de verf zelf geeft je huis net dat beetje extra. Ga voor glans voor de mooiste kozijnen!
 • De mooiste kleurencombi’s voor je kozijnen
  Donkergroen, donkerblauw of grijs misschien? Ga je voor één kleur voor al je buitenkozijnen of kies je voor een combinatie van kleuren? Ontdek welke kleurcombinaties het beste passen bij jouw buitenboel.

DECOKAY BLOGS

 • Het voorjaar, dat voel je gewoon kriebelen
  Zodra die eerste zonnestralen de koude aarde opwarmen, springt ons hart open; de zon schijnt, naar buiten! En dan 'moet' er ook ineens veel… Buitenschilderwerk, het is een last voor ons, maar echt een lust voor het hout. 
 • We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 
  We zijn al jaren aan het verbouwen en de garage naast ons huis was op de lange baan geschoven. Maar deze zomer staat ‘Operatie Garage’ op het programma. En het eindresultaat mag er zijn!
 • Tuinhuis verven: geen alledaagse klus
  Na mijn kozijnen, deuren en tuinbankje, ga ik toch ook maar aan de slag met mijn tuinhuis. Dat is weer even andere koek. Gelukkig word ik bij Decokay altijd goed verder geholpen, want welke verf is geschikt voor een tuinhuisje. Voor mijn tuinhuis kreeg ik het advies Schakelverf, daar ga ik dus mee aan de slag …  

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP