dib_zonwering_houten_jaloezie20220104125108.webp

Houten jaloezieën stralen robuuste klasse uit 

Houten jaloezieën raken eigenlijk nooit uit de mode. Met zichtbare nerf of zonder, in klassiek chique zwart, of juist in een natuurlijke houtkleur… Met geen enkele raambekleding kun je zoveel kanten op als met de houten jaloezie. 

Ook voor houten jaloezieën op maat

ga je naar Decokay!

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat zijn (de beste) houten jaloezieën? Houten jaloezieën heb je in veel soorten en maten. Sterker nog, ze hoeven niet eens van hout te zijn, soms zijn ze van bamboe, wat ze iets lichter maakt. Daarnaast bestaan er vele verschillende houtsoorten, maar het meeste gebruikt is toch wel lindehout. 

Een jaloezie van echt hout, geeft de ruimste keus als het gaat om lamelbreedte en totale afmetingen van de jaloezieën (dus qua mogelijkheden voor hoogte en breedte). Dan heb je het eigenlijk altijd over houten jaloezieën die op maat gemaakt worden bij de vakhandel. Lamelbreedtes variëren tussen 50 en 70mm. 

Klein raam, smalle lamel
Door bewust na te denken over de breedte van de lamel, krijg je steeds een ander effect in je interieur. Het principe dat voor veel interieurstyling opgaat, geldt hier ook: kleine ramen, smalle lamellen, grote ramen, brede lamellen… Net als bij houten vloeren geldt dat brede planken het mooist staan in een grote ruimte, en vice versa.

Shutterstijl
Met een mooie brede lamel, heb je dan ook meteen een knipoog effect naar het effect van shutters. Dat heeft van origine iets heel chiques. Zeker als je de jaloezieën dan ook nog eens in gestileerd zwart neemt… Klassiek, tijdloos, en ‘op stand’. Afhankelijk van je interieurstijl kies je bij de afwerking wel of niet voor een ladderband. Een brede ladderband geeft een wat meer ‘strandhuis’ uitstraling, terwijl een heel smalle variant juist weer een moderner en strakker effect benadrukt.

Houten jaloezie in alle kleuren
Over kleur gesproken, houten jaloezieën zijn ook raambekleding die het grootste aanbod uiteenlopende kleuren hebben. Dekkend, of semi transparant (waarbij je dus de nerf nog mooi ziet). Van wit tot zwart, en letterlijk alles daar tussenin. Maar natuurlijk ook in houtlook kleuren zoals eiken of berken.

Wanneer je gaat voor de betere houten jaloezieën (het hogere segment, en alles dat daar net onder valt) kun je zelfs vaak exact de kleur bestellen die je wil. Gewoon, met een kleurstaal, of kleurnummer. Elk merk heeft ook een eigen assortiment stalen, dat je natuurlijk even mee naar huis kunt nemen om op je gemak te bekijken. 

De kwaliteit van een houten jaloezie wordt bepaald door een geheel van factoren:

  • Goede kwaliteit hout.
  • Kwartier gezaagd.
  • Lang genoeg gedroogd (zodat het hout niet krom trekt).
  • Ophangsysteem (stevigheid en strakheid weggewerkte materialen).
  • Kwaliteits ladderband of koord (desgewenst op contrasterende kleur).
  • Op maat exact in raam gemeten en geplaatst.
  • Verschillende lamelbreedtes, 50, 65 of 70 mm.
  • Alle mogelijke kleuren, of houtlook.
  • Elektrische bediening mogelijk (netjes weggewerkt, en ook via smartphone te bedienen).
Elektrisch bedienbaar
Over dat laatste onderdeel, elektrische bediening, valt nog wel wat meer te zeggen… Elektrisch bedienbare houten jaloezieën zijn het toppunt van klasse. Omdat je er niet alleen het opentrekken, maar ook de lichtinval mee kunt regelen, krijg je een bijna futuristisch gevoel van sfeervol wonen met bediening op afstand. Wanneer je avond- en ochtend rituelen instelt in je smart apparaat, wordt de sfeer in huis eigenlijk gestuurd, nog voordat je zelf hoeft na te denken.

*Gevallen voor deze look, maar wil je hem dan ook graag doorvoeren in de badkamer? Houten jaloezieën in de badkamer zijn geen goed idee, maar gelukkig is er een heel goed alternatief: vinyl jaloezieën in houtlook!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay