lakverf20230710152551.webp

Lakverf - de beste make-over tool die er is!

Met lakverf voor binnen kun je (bijna) alles verven. Het is dan ook het meest verkochte, en tot de verbeelding sprekende product in de vakhandel. Met lakverf kun je echt creatief aan de slag. Kies jouw kleur, voorwerp, en stijl, en een nieuwe look is geboren.

Zin in iets anders?

Vind de mooiste lakverven in onze verfwebshop!

decokayverfshop.nl

Lakverf, wat is het en wat kan je er allemaal mee verven? …Wat niet? Is een betere vraag! 
Er is in principe geen verschil tussen de term lak, lakverf, of gewoon 'verf'. Met lakverf voor binnen kun je niet alleen hout verven, zoals deuren, kozijnen en oude meubels.

Houtverf en (lak)verf, wat kan je ermee?
Voordat het allemaal te technisch wordt, wat kun je allemaal voor leuke dingen doen met lakverf voor binnen? De meeste mensen gebruiken lakverf voor de deuren en kozijnen. Vroeger werden deze meestal in een witte- of crème kleur geschilderd. Met alle stylingtrends van tegenwoordig komt daar verandering in.

Deuren en kozijnen in dezelfde gedurfde kleur zijn hot momenteel. Donkerblauw, diepgroen, maar juist ook knallende kleuren. Zelfs zwart zie je steeds vaker.

Kleurtrends voor houtverf binnen
Als je trendgevoelig bent, kan het dat 'de kleur van het jaar' je houvast biedt bij je keuze. Deze wordt elk jaar door een aantal grote verfmerken gekozen. Ook Decokay brengt jaarlijks haar eigen kleur uit.

Daarnaast zie je duidelijk dat verfmerken inspelen op de behoefte aan stylingadvies qua kleur. Zo kun je je laten inspireren door 'de kleuren van het Rijksmuseum', of kleuren van Engelse landhuizen uit de oudheid.

Let op, de standaard RAL-kleuren (enkele honderden kleuren hebben een universeel nummer/cijfer) dekken niet alle mogelijke kleuren af die er zijn! Verfmerken spelen daar handig op in met hun eigen kleuren. Maar welke kleur je ook kiest, je kunt elke kleur bij Decokay laten mengen.

Het digitale tijdperk biedt veel mogelijkheden om je te helpen bij je keuze. Zo kun je tegenwoordig met veel gratis online programma's als 'Paint My Wall' bekijken hoe een bepaalde kleur staat bij jou thuis. De Decokay stylisten geven kleuradvies in de winkel en komen eventueel bij je thuis om een plan te maken voor je interieur.

Veelzijdige lakverf voor hout
Lakverf is van origine bedoeld voor hout (over de speciale lakverven later meer). Op hout zijn de toepassingen dan ook het grootst. Zo is er ook super sterke trapverf of vloerverf, waarmee je je huis een totaal andere look geeft zonder meteen de bekleding of vloer te hoeven vervangen.

Maar het leukste qua creatieve toepassingen, blijft het opknappen van oude meubels en kasten. Een oud kastje van oma, een tafel van de kringloopwinkel, je tovert het allemaal om tot modern pronkstuk met de juiste verf.

Zeker de ruime keuze in speciaalverven geeft je acuut zin om te gaan verven. Met krijtverf kun je bijvoorbeeld een romantisch streperig effect geven. Met kalkverf een levendig wolkerig effect. Met supermatte verf of juist hoogglans-, geef je niet alleen meer diepte aan je kleur, maar bepaal je ook de stijl. Van klassiek romantisch tot industrieel.

Goede kwaliteit verf loont
De specificaties van goede verf houden zeker niet op bij de kleurenwaaier. Zo is 'open verf' zoals supermatte verf, echt even goed afwasbaar en net zo stoot- en krasvast als alle betere verven tegenwoordig. Ook neemt goede, matte verf, geen huidvet op zoals goedkope verf wel doet. De nadruk ligt wel op dat laatste zinnetje. Gebruik altijd goede verf van de betere merken. Het Decokay huismerk doet niet onder voor deze merken, maar biedt wel een voordeliger alternatief (ook voor speciaalverven).

Lakverf voor andere materialen
Voor de radiator (een veelgestelde vraag) kun je gewoon lakverf gebruiken. Voor je stalen kozijnen, aluminium, zink, koperen en kunststof voorwerpen, tot fineer, en meer… zijn er speciale verfproducten ontwikkeld. Hechting is hierbij het grootste probleem, reken dus op een toegespitste primer/grondverf als basis. Daar ontkom je overigens ook bij houtverf niet aan.

Verven is voor 80 procent voorbereiding, voordat je van de metamorfose kunt gaan genieten. Maar dan heb je ook wat!

Deel dit artikel

Lakverf nodig?

Vind de juiste kleur met behulp van ons advies in de winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay