muurverf_trend20220922112647.webp

Muurverf - soorten maten, kleuren en kwaliteit

Muurverf, wat is het, wat kan je ermee en welke soorten zijn er? Of je nu latex, saus, of muurverf zegt, het komt tegenwoordig op hetzelfde neer. Een aantal speciale soorten daargelaten. In de specificaties zit echter wél onderscheid.

Perfecte muurverf nodig?

Bestel in onze verfwebshop!

decokayverfshop.nl

Wanneer je gaat sauzen of latexen, denk je waarschijnlijk in eerste instantie aan het ‘witten’ van muren. Of als je eens gek doet, ga je voor een relatief neutraal kleurtje. Het moet tenslotte niet al te veel gaan overheersen in je interieur… Of toch?

Qua styling praten we niet graag over 'fouten', want alles kan goed zijn, mits gebalanceerd toegepast. En toch, als we het hebben over muurverf, is er meer dan RAL wit en klei grijs… Veel mensen gaan voor 'veilig'. En dat is niet altijd het meest sprekende.

Welke muurverf heb je nodig om te beginnen?
Pas wanneer je gaat zoeken op jouw specifieke behoefte, kom je achter de wereld van mogelijkheden. Muurverf voor in de badkamer of andere natte ruimtes bijvoorbeeld. Of muurverf die supersterk is, waar je kinderen hun skateboards in de hal tegenaan kunnen gooien. Nog zo'n topper is de afwasbare muurverf. Handig voor achter de eettafel, in de keuken en ga zo maar door.

Al dit soort extra's zijn zeker geen wassen neus. De verf wordt hierop getest en krijgt officiële keurmerken. Zo moet je bij afwasbare verf letten op de zogenaamde schrobklasse. Ook de dekkracht, waarmee elk verfmerk graag adverteert, verschilt wel degelijk per merk. Aanzienlijk zelfs.

Verdiep je dus in wat je voor jouw klus nodig hebt, en ga sowieso niet voor de goedkoopste oplossing. Eén bewezen feit is dat goede kwaliteit verf wat duurder is. Net als met kleding zie (en voel) je dat er gewoon aan af. Óók in het gemak waarmee je de verf aanbrengt dus.

Creatief met muurverf
Maar wat kun je dan allemaal met muurverf? Om te beginnen kun je met een beetje kleur een enorme statement maken. Je hoeft niet meteen alle wanden te laten schreeuwen. Ben jij trendgevoelig? Door bijvoorbeeld één wand elk jaar (of twee) in 'De kleur van het jaar' te verven, kan je elk jaar met accessoires een hele nieuwe look creëren. De basis blijft daarmee behouden.

Wat is 'de kleur van het jaar'?
Bekende verfmerken brengen hun eigen kleur van het jaar uit. Als woon- en doe-het-zelf winkel voor de betere merken, geeft Decokay ook stylingadvies (aan huis). Daarom brengen wij ook een eigen kleur van het jaar uit. Dit jaar is dat Warm Gold. Misschien wel de beste kleur van alle jaren! Want met een toefje goud hier en daar in je interieur, ontstaat een aangename, warme luxe.

Muurverf trends
Goud als signaalkleur sluit nauw aan op de trends. Na een lange periode van soberheid, waarin de blik vooral naar binnen gericht werd, mogen we weer dromen. Het liefst groots! Dat kan met goud, maar ook met het soort verf. We bespraken al eerder dat er bepaalde handige specificaties zijn.

Muurverf net even anders
Maar er zijn ook fraaie specs! Denk aan ultra matte verf (die is er evengoed in afwasbare variant). Of ademende biobased verf die echt poederachtig donzig is, zoals kalkverf en krijtverf. Met die eerste kun je van die wolkerige effecten maken zoals bij tadelakt, betoncire of kalei. Of als goud je te ver gaat, hebben we ook gloednieuwe verven met een glans. De 'shimmer' breng je aan in een tweede laag. Zo kun je je eigen kleur toch een hippe gloed geven voor die warme, trendy verdieping.

Uiteindelijk is het aan jou wat het beoogde effect is. Hou je van een basic interieur zonder poespas? Juist dan mogen de wanden stralen in eenvoud. Dat hoeft dus niet per se met kleur. Er zijn vele mogelijkheden waaruit blijkt dat jij waarde hecht aan stijl. Jou daarin adviseren, is onze passie.

Deel dit artikel

Muren verven?

Laat je inlichten in onze winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay