STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Behang is een veelzijdig en nuttig interieur element voor zowel de doe-het-zelver als de ervaren stylist. Dus of je nu laat behangen of het zelf doet, het is nuttig om alles te weten over de mogelijkheden voor jouw woning.

Behang is de nummer één sfeermaker in huis!

Behang is de nummer één sfeermaker in huis!
Wat is - het mooiste en het beste - behang? Behang is al een aantal jaar weer in trek als interieur verfraaiing. Wat kun je allemaal met behang? Vroeger was het heel normaal om alle muren te behangen. Tegenwoordig worden juist alle wanden glad gestuct. Dat geeft een saaie basis, die zich echter perfect leent om één of enkele muren te behangen.

Behang als opleuker!
Behang dient tegenwoordig meer als accent om een ruimte een persoonlijke stijl en karakter te geven. Bij behang met een dessin zie je vaak één accentmuur, bijvoorbeeld in de woonkamer of slaapkamer. Wat rustiger behang wordt wel op meer wanden toegepast. Maar ook dan zie je dat er afgewisseld wordt met kleur.

Wat is het mooiste behang?
Kwalitatief behang, is behang van de betere merken… Daar kun je lang of kort over zijn. Design behang is gewoon veel mooier qua ontwerp. Dat ziet je bezoek er dan ook meteen aan af. Die kwaliteit zie- en voel je niet alleen in het eindresultaat, maar ook tijdens het behangen, doordat het behang makkelijk verwerkt en strak en glad op de muur komt. Goedkoper behang krimpt door gebruik van papier, waardoor je wijkende naden krijgt. Ook is het altijd dunner, waardoor je zelfs de kleinste oneffenheden ziet.

Wat is het beste behang?
Je hebt veel soorten behang. Zoveel soorten, dat je door de bomen het (papier-, vlies- of vinyl-) bos niet meer ziet! Daarnaast is er veel verouderde informatie op Google te vinden. Zo bestaat schuimbehang voor natte ruimtes niet meer, en is er niet echt een alternatief voor natte ruimtes. Wel is er goed afwasbaar behang.

Papierbehang bestaat eigenlijk bijna niet meer (tenzij je wel héél goedkoop behang vond in een restantpartij of overzees…). Daarnaast is het verschil tussen vliesbehang en vinylbehang steeds kleiner geworden.

Het behang of de muur insmeren?
Het onderscheid zit hem vooral in het feit dat je bij vliesbehang de muur insmeert, en bij vinylbehang het behang. Sommig vinylbehang heeft tóch een papieren rug, waardoor het alsnog krimpt na het opplakken. Decokay heeft echter alleen niet-krimpend vinylbehang met een vliesrug. Zowel vliesbehang als vinylbehang zijn dus goede opties. Al heeft vliesbehang het grote voordeel dat je geen behangtafel meer nodig hebt.

Slechte muren repareer je ook met behang!
Voor het behangen van beschadigde muren wordt meestal glasvezelbehang (niet meer verwijderbaar) of renovatievlies/renovlies behang (wel verwijderbaar) gebruikt.

Gaaf en vernieuwend behang
Écht leuk behang is bijvoorbeeld cirkel behang. Je plakt alleen een cirkel in jouw favoriete stijl op de muur! Ook kinderbehang is niet meer wat het vroeger was. Dat zijn compleet overdonderende metamorfoses geworden die je al naar gelang de smaak van je kind doorvoert. Dinosaurussen in de oertijd, complete sprookjesbossen en nog veel meer.

Maar dat gave make-over idee kun je voor volwassenen natuurlijk ook perfect realiseren door voor fotobehang te gaan, of voor een mural (wandvullende afbeelding). Deze zijn er ook speciaal in drie-baans of zeven-baans, afhankelijk van het formaat van jouw muur. Met taferelen van landelijke vergezichten tot prachtige kunstwerken uit musea!

Daarnaast is er prachtig structuurbehang dat soms meer richting 'wandbekleding' gaat. Van allerlei soorten materialen zoals gras, riet, hout, maar ook met druktechnieken, wordt aan de muur reliëf gegeven. Door niet alleen tweedimensionaal beeld te maken maar de muur ook tastbaar te maken, krijg je veel meer beleving.

Behang pictogrammen, maten en symbolen
Behang is er in drie breedtematen: 53, 70 of 100 cm. Kwaliteitsbehang is meestal 70 cm breed. Hoe breder het behang, hoe minder banen. Op behangrollen zie je veel symbolen staan. Deze geven onder andere afwasbaarheid aan, de kleurbestendigheid, de wijze van aanbrengen, hoe het geplakt moet worden, en tot slot hoe het weer verwijderd kan worden. Vraag bij twijfel om uitleg in de winkel.

*Behang over? Doe eens gek en behang een paneel als versiering, of de binnenkant van lades en kasten, en zelfs de verticale delen van een trap kun je behangen!

Benieuwd welk behang het beste bij jou past?

Onze stylisten kunnen je hierbij helpen!
MAAK EEN AFSPRAAK KOM NAAR DE WINKEL

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Zilt zeezicht om bij weg te dromen…
  Gewoon, simpel behang, met een zichzelf-herhalend patroon, is er amper meer bij tegenwoordig. Het is er nog wel, maar het zijn indrukwekkende ontwerpen met weinig herhaling. Lichtreflectie, structuur en glans geven extra dimensies. Maar het kan ook helemaal zonder repetitie: een ode aan de mural.
 • Muur en deuren dezelfde kleur - wow!
  De wet van houdbaarheid dicteert dat als je de muren een nieuw likje verf moeten, de deuren en kozijnen rap volgen… Dus maak je borst (en kwast) dan maar vast nat voor wat schilderwerk. Maar wat nou als je van de nood een deugd maakt?
 • Blog: Welke kleur van het jaar past bij jou?
  Een beetje extra inspiratie kan iedereen wel gebruiken als het gaat om interieur en kleur. Elk jaar zie je weer één of meerdere nieuwe kleuren terug die de interieurwinkels domineren. Potjes, vaasjes, stoelbekleding…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP