luxaflex_rolgordijn_dessin20220202112156.webp

Rolgordijn - minimalisme ontmoet functie!

Simpliciteit kan zó mooi zijn… Het rolgordijn bewijst het. Hij is er om te blijven, en kan - op de keper beschouwd - écht in ieder interieur. Stof tot nadenken… Want in die keuze, zit hem de kneep. 

Past zo'n strak rolgordijn goed bij jou?

Bekijk ons aanbod in de winkel!

MAAK EEN AFSPRAAK

Wat is een rolgordijn? Een rolgordijn is, even wat plat gezegd, niet meer dan een stuk stof, gerold om een buis. Dat kan nog frivool of strak afgewerkt worden aan de onderkant, maar je raambekleding bestaat feitelijk uit niets meer, dan het soort stof dat je kiest. En dat is nou precies de kracht van deze raamdecoratie. 

Stof is in dit geval een heel breed begrip. Zo heb je rolgordijnen van luchtig gevlochten riet, kunststof, gras, bamboe, met dessin, of zonder, en ga zo maar door. 

Rolgordijnen combineren met een tweede laag
En wat dacht je van de eindeloze mogelijkheden om de door jou gekozen stof te combineren met een tweede laag raambekleding? Rolgordijnen tegen inkijk doen het prachtig met golvende inbetweens ervoor, of omgekeerd, verduisterende gordijnen met overdag een semi transparant rolgordijn. Wanneer deze twee stoffen perfect op elkaar aansluiten, krijg je dat design gevoel.  

De uitstraling van een rolgordijn heeft altijd iets straks en minimalistisch, maar dat kan, afhankelijk van het soort materiaal, net zo goed passen in een etnisch of vintage interieur! 

Rolgordijnen staan ook bij uitstek bekend om hun (zon) verduisterende kwaliteiten, dus ook qua ‘gewone’ stof heb je het soms al over screendoek, of black-out stof die compleet verduistert. 

Verduisterende en zonwerende rolgordijnen populair
De kracht van een rolgordijn is eenvoud en functie dus. Vooral mensen die erg gesteld zijn op hun privacy en/of nachtrust, zijn vaak fan van dit type raambekleding. Je sluit er namelijk écht de wereld mee buiten als je wil. Dat kan ook handig zijn voor inbraakpreventie. Als je niet kunt zien of iemand thuis is, wordt het wel een hele riskante onderneming om naar binnen te glippen.

Als je dan ook nog kiest voor elektrische bediening, laat je de rolgordijnen gewoon vanaf je vakantieadres via de app op je telefoon omlaag zakken. 

Een rolgordijn op maat laten maken geeft je die black-out garantie. Wanneer je kiest voor blinderende stof, worden ook de zijkanten met geleiding afgedekt tegen elk mogelijk straaltje zon of licht. Handig als precies voor jouw huis die lantaarnpaal staat. (Je ziet dus omgekeerd van buitenaf dan ook echt niet dat er licht brandt…) Ook handig voor dat ene keukenraam dat grenst aan de woonkamer. 

Het rolgordijn is van alle soorten raamdecoratie het meeste geschikt als binnenzonwering, wat hem tevens enorm isolerende kwaliteiten kan geven. Zowel qua koude, als warmte van de zon, kan deze basic raamdecoratie dus veel ‘problemen’ tegelijk oplossen. Ook problemen waarvan je nog niet wist dat je ze had. Dat is vaak zo met simpele oplossingen…

Wat zijn de voordelen van een rolgordijn?
Daarmee komen we op een volgend pluspunt van het rolgordijn: gemakkelijk schoon te maken. Zo heb je ook speciale, vuilwerende en makkelijk te reinigen stoffen, die je dus gewoon even met een nat doekje kunt afnemen als er bijvoorbeeld keukenvet op spat. Daarnaast vangen ze geen stof, doordat ze regelmatig opgerold worden in de cassette.

Heeft een rolgordijn ook nadelen? 
Een rolgordijn is niet geschikt voor echt natte ruimtes zoals de badkamer. De stof kan gaan schimmelen door alle vocht. Maar daarvoor zijn gelukkig weer andere mooie oplossingen: kunststof, houten, of aluminium alternatieven zoals jaloezieën of shutters bijvoorbeeld. 

Deel dit artikel

Past zo'n strak rolgordijn goed bij jou?

Bekijk ons aanbod in de winkel!

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay