STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Simpliciteit kan zó mooi zijn… Het rolgordijn bewijst het. Hij is er om te blijven, en kan - op de keper beschouwd - écht in ieder interieur. Stof tot nadenken… Want in die keuze, zit hem de kneep. 

Rolgordijn - minimalisme ontmoet functie!
Wat is een rolgordijn? Een rolgordijn is, even wat plat gezegd, niet meer dan een stuk stof, gerold om een buis. Dat kan nog frivool of strak afgewerkt worden aan de onderkant, maar je raambekleding bestaat feitelijk uit niets meer, dan het soort stof dat je kiest. En dat is nou precies de kracht van deze raamdecoratie. 

Stof is in dit geval een heel breed begrip. Zo heb je rolgordijnen van luchtig gevlochten riet, kunststof, gras, bamboe, met dessin, of zonder, en ga zo maar door. 

Rolgordijnen combineren met een tweede laag
En wat dacht je van de eindeloze mogelijkheden om de door jou gekozen stof te combineren met een tweede laag raambekleding? Rolgordijnen tegen inkijk doen het prachtig met golvende inbetweens ervoor, of omgekeerd, verduisterende gordijnen met overdag een semi transparant rolgordijn. Wanneer deze twee stoffen perfect op elkaar aansluiten, krijg je dat design gevoel.  

De uitstraling van een rolgordijn heeft altijd iets straks en minimalistisch, maar dat kan, afhankelijk van het soort materiaal, net zo goed passen in een etnisch of vintage interieur! 

Rolgordijnen staan ook bij uitstek bekend om hun (zon) verduisterende kwaliteiten, dus ook qua ‘gewone’ stof heb je het soms al over screendoek, of black-out stof die compleet verduistert. 

Verduisterende en zonwerende rolgordijnen populair
De kracht van een rolgordijn is eenvoud en functie dus. Vooral mensen die erg gesteld zijn op hun privacy en/of nachtrust, zijn vaak fan van dit type raambekleding. Je sluit er namelijk écht de wereld mee buiten als je wil. Dat kan ook handig zijn voor inbraakpreventie. Als je niet kunt zien of iemand thuis is, wordt het wel een hele riskante onderneming om naar binnen te glippen.

Als je dan ook nog kiest voor elektrische bediening, laat je de rolgordijnen gewoon vanaf je vakantieadres via de app op je telefoon omlaag zakken. 

Een rolgordijn op maat laten maken geeft je die black-out garantie. Wanneer je kiest voor blinderende stof, worden ook de zijkanten met geleiding afgedekt tegen elk mogelijk straaltje zon of licht. Handig als precies voor jouw huis die lantaarnpaal staat. (Je ziet dus omgekeerd van buitenaf dan ook echt niet dat er licht brandt…) Ook handig voor dat ene keukenraam dat grenst aan de woonkamer. 

Het rolgordijn is van alle soorten raamdecoratie het meeste geschikt als binnenzonwering, wat hem tevens enorm isolerende kwaliteiten kan geven. Zowel qua koude, als warmte van de zon, kan deze basic raamdecoratie dus veel ‘problemen’ tegelijk oplossen. Ook problemen waarvan je nog niet wist dat je ze had. Dat is vaak zo met simpele oplossingen…

Wat zijn de voordelen van een rolgordijn?
Daarmee komen we op een volgend pluspunt van het rolgordijn: gemakkelijk schoon te maken. Zo heb je ook speciale, vuilwerende en makkelijk te reinigen stoffen, die je dus gewoon even met een nat doekje kunt afnemen als er bijvoorbeeld keukenvet op spat. Daarnaast vangen ze geen stof, doordat ze regelmatig opgerold worden in de cassette.

Heeft een rolgordijn ook nadelen? 
Een rolgordijn is niet geschikt voor echt natte ruimtes zoals de badkamer. De stof kan gaan schimmelen door alle vocht. Maar daarvoor zijn gelukkig weer andere mooie oplossingen: kunststof, houten, of aluminium alternatieven zoals jaloezieën of shutters bijvoorbeeld. 

Past zo'n strak rolgordijn goed bij jou?

Bekijk ons aanbod in de winkel!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Opgeruimd staat elegant
  De raambekleding in de keuken kan nog wel eens een ondergeschoven kindje zijn. Jammer! Want er is zoveel mogelijk dat én mooi is én functioneel. Een sfeervolle en schone keuken gaat verder dan het aanrechtblad.
 • Een warm welkom voor de herfst
  Geen tijd voor treurigheid! Als de blaadjes vallen in de herfst, en je minder vaak buiten zit, wordt het tijd om lekker binnenshuis aan de slag te gaan met klusjes en ‘home improvement’.
 • Laat de zon maar schijnen
  In een finca woonstijl passen verschillende typen raambekleding, zo lang ze maar een landelijke uitstraling hebben. Maar het gaat natuurlijk om het gehele plaatje; het afstemmen van wanden, vloeren, meubels én dat wat voor je ramen hangt. 

DECOKAY BLOGS

 • Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’
  Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.
 • Gordijnen - zacht en warm aangekleed
  Gordijnen staan te boek als ‘zachte raambekleding’. Dat is dan ook precies wat gordijnen voor jouw ruimte doen; deze verzachten. Daarmee wordt de ruimte ook iets kleiner, aangekleder. De meeste harde raambekleding (zoals een rolgordijn of jaloezie) valt namelijk weg in het kozijn, terwijl gordijnen toch een stuk van de ruimte meepakken.
 • Harde raambekleding sfeerbepalend
  Harde raamdecoratie is een categorie raambekleding met magische eigenschappen. Ondanks hun ‘hardheid’, hebben ze veelal een intrinsieke zachtheid. Niet in de laatste plaats door materiaal- en kleurkeuze, maar vooral omdat ze de gave hebben om de lichtinval te reguleren.

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP