STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Met goede raambekleding kun je veel. Onder meer schadelijke UV-stralen van de zon weren. Binnenzonwering is de ultieme oplossing zonder grote ingrepen te hoeven doen. Dat het ook nog eens bijzonder fraai is, maakt deze keuze erg aantrekkelijk.

Binnenzonwering die (écht) echt is!
Wat is binnenzonwering? Binnenzonwering is echte zonwering aan de binnenkant van het raam. Wat ‘echt’ definieert, is het verschil tussen licht tegen houden, en UV-straling tegenhouden. 

De zon maakt meer kapot dan je lief is…
Alles in huis kan verkleuren door (gebrek aan) zon. Kleuren vervagen, en wit vergeelt op plekken waar de zon niet direct schijnt. Dit alles kan behoorlijk desastreuze gevolgen hebben voor bijvoorbeeld je mooie vloer, waar altijd een kleed op ligt… Wanneer je het kleed vervangt, of de potjes in de vensterbank, zul je dus kleurverschil gaan krijgen. Daarnaast is alles van kunststof ook nog eens gevoelig voor verpulvering.

Is binnenzonwering net zo goed als buitenzonwering? 
Tegenwoordig bijna wel… Maar we zeggen meteen eerlijk dat buitenzonwering altijd het maximaal haalbare is, en dan vooral rolluiken of buitenshutters. Dat komt doordat zonwering buiten niet alleen de UV-stralen, maar ook de warmte net iets beter buiten houdt. De reden is simpel: het bereikt nooit de binnenkant van de woning. 

Welke binnenzonwering kun je uit kiezen? 

Geschikt:
 • Shutters (in alle kleuren, maar wit het beste).
 • Duettes duo tone met witte raamkant.
 • Rolgordijnen van screendoek; die worden meestal binnenzonwering screens genoemd! En rolgordijnen blackout met metallic backing.
 • Verduisterende gordijnen met blackout voering. 
 • Aluminium jaloezieën.
 • Plissés met topart achterkant, reflecterende werking.
 • Ouderwetse vitrage: dit heet ook wel glasgordijn, het is niet opengewerkt en bestaat volledig uit polyester. 
 • Verticale lamellen.
 • Frame producten: aluminium jaloezieën, rolgordijn of duettes die in een frame geplaatst worden. Hierbij is essentieel dat het raam goed gezet is, anders kan in sommige gevallen glasbreuk ontstaan.  

Niet geschikte binnenzonwering (in tegenstelling tot wat je vaak leest):
 • Vouwgordijnen: zijn niet geschikt vanwege de ringetjes achter de baleinen die licht doorlaten (dus ook niet van screendoek).
 • Duo rolgordijnen: zijn niet geschikt, doordat het transparante gedeelte gevoelig is voor scheuren.

Binnenzonwering tegen warmte 
Welke zonwering binnen houdt het beste de warmte tegen? Een gratis voordeel van echt goede binnenzonwering is het feit dat het twee vliegen in één klap slaat. Zon buitenhouden, betekent door de toepassing van materialen vrijwel altijd ook dat je een deel van de kou en/of warmte beter buiten houdt. 

Heeft de kleur van de raambekleding nog invloed op de warmte?
Ja, en nee… 
Nee: want de backings en blackout lagen die toegepast worden zijn altijd voldoende om de UV-stralen te weren én warmte buiten te houden. Echter, niet alle producten hebben zo’n laag. Shutters, aluminium jaloezieën, screendoek en verticale lamellen hebben die bijvoorbeeld niet, omdat het materiaal zelf al UV-werend is. In dat geval is het kiezen van een witte/lichte variant aan te raden als je ook de warmte wil weren.
Ja: want donkere kleuren slaan namelijk warmte op. Het materiaal verzamelt die warmte.  
Welke zonwering houdt de meeste warmte tegen, en past het best bij jouw huis? Conclusie: zonwering in een witte kleur en/of met een backing, geeft de beste bescherming tegen de zon én de warmte. 

Welke raambekleding isoleert het beste tegen kou? 
Het is een veelzijdig vraagstuk vaak, zonwering binnen. Je kunt uiteraard ook in de winter de kou beter buiten houden met bepaalde raamdecoratie dan met andere. Hier geldt vooral het principe van dubbele lagen, waartussen de koude als het ware ‘gevangen’ wordt. Wederom aangevuld door een backing. Om het gemakkelijk te houden, dat zijn:
 • Duettes (duo tone) met witte raamkant!
 • Gordijnen met blackout, eventueel aangevuld met een tweede laag (optimaal).
 • Rolgordijnen met metallic backing/coating.
En alle overige genoemde binnenzonwering hier, met aanvulling van een tweede laag. 

Een aantal dingen hebben we hier niet genoemd. Bijvoorbeeld het feit dat alle binnenzonwering ook elektrisch geleverd kan worden. Dit geldt echter voor vrijwel alle raamdecoratie. 

*Misschien goed om tot slot in het bijzonder nog even het binnenzonwering serredak te noemen. Hiervoor kan in theorie alles gebruikt worden van de lijst hierboven. Maar ideaal zijn plissés, het rolgordijn, en alle frame oplossingen. 

Echte goede binnenzonwering kopen?

Kom naar de winkel voor persoonlijk advies!
MAAK EEN AFSPRAAK STEL EEN VRAAG

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen, inspiratie, blogs en info & advies in je mailbox

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • De beste kleuren voor je raambekleding
  Raamdecoratie of raambekleding is voor een groot deel bepalend voor de sfeer in je interieur. Het kan een ruimte opfleuren, of juist een bedompte sfeer geven. En als je eenmaal raamdecoratie gekozen hebt, verander je ook niet meer zo snel. Welke kleur kies je dan?
 • Wat hangen we voor het raam in 2022?
  Toen het leven nog eenvoudig was… Hadden we gordijnen of jaloezieën voor de ramen. Tegenwoordig zijn de innovaties en trends bijna niet bij te houden. Weten wat de raamtrends - en vooral mogelijkheden - zijn in ‘22?
 • Wat is Scandinavische raamdecoratie?
  Hoe gezellig ‘hygge’ de Scandinavische woonstijl ook mag zijn, voor de ramen blijft het vooral rustig, met een open blik naar buiten. Een gemakkelijk ezelsbruggetje: in donkere wintermaanden veel licht, in lichte zomermaanden goed af kunnen sluiten.

DECOKAY BLOGS

 • Winterwarm en zomerkoel - pvc vinyl is versatiel
  Het hart wil, wat het hart wil. Dat is zo’n beetje mijn sterkste selectiecriterium. Plichtsgetrouw voeg ik daar nog wel wat consumentenbond uitslagen aan toe… Maar het plaatje wint. De nieuwe keukenvloer moest dus nét echt, natuurlijk steen lijken. Net als op dat Pinterest plaatje…
 • Een haat-liefde verhouding met de elementen…
  Dubbel… Dat is de beste omschrijving van mijn gevoel over het Hollandse klimaat. Zou ik in een tropisch oord willen wonen? Zeker niet. Noch in een koud klimaat. Die afwisseling van spijs doet mij wel eten. Maar… ik zou graag wel de lusten, maar niet de lasten willen hebben…
 • Diervriendelijke horren - een breed begrip…
  Om te voorkomen dat irritatie stijgt, en oplossingen structureel - verre van structureel - worden… Heb ik mezelf een belofte gedaan om dingen in mijn leven voortaan tijdig en grondig aan te pakken. Wijsheid komt met de jaren…

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP